nJoy: Acum putem incarca si bateriile alcaline!

Da! Ce va mirati? Aveti in fata ochilor o dracie care va poate ajuta sa incarcati chiar si bateriile care nu sunt “rechargeable”. Numele sau nJoy, importator RHS.

Personal, simteam nevoia unui astfel de device. Nu de putine ori, cand trebuie sa cumpar baterii alcaline, cheltuiesc cel putin 10 lei pe 4 bucati. Cumpar unele cat mai de marca pentru ca au o autonomie mai decenta decat cele de 1 leu din piata. Normal ca mi se par foarte scumpe. Daca le utilizeaza pustiulica in cine stie ce robotel, in 3 ore s-au dus aia 10 lei. Scump, al dracului de scump. Cred ca si voi patiti acelasi lucru.

Asa ca, un incarcator de baterii care “teoretic” nu se incarca, suna extrem de interesant. Device-ul de la RHS, nJoy, promite ca poate reincarca bateriile de aproximativ 20 de ori. Suna tentant, nu? Este compatibil cu baterii alcaline de tip AA sau AAA, durata procesului de incarcare fiind de aproape 4 ore.

Acesta nu se conecteaza la reteaua de curent electric ci numai la portul USB al unui computer. Cei de la RHS promit ca nu vom pati incidente neplacute. Bineinteles ca mi-am pus intrebarea daca nu cumva vor exploda bateriile pe langa mine. Pana acum, nu am patit niciun incident neplacut. Pana la urma, ele sunt incarcate cu un curent slab, de USB, la o tensiune de 5V si un amperaj de 500 mA.

Normal ca l-am pus la treaba. Am incarcat mai multe baterii, dintre care doua erau consumate cam de multicel. Am lasat sa se scurga cele patru ore, apoi pe unele le-am pus la o lanterna, pe altele intr-o tastatura wireless. Acestea functioneaza foarte bine pe baza bateriilor reincarcate. O sa mai fac cateva teste si o sa revin.

Principalul dezavantaj al acestui incarcator este ca nu putem incarca simultan 4 baterii. Ar fi fost mai util. Ma interesez daca exista si un astfel de model.

Are un pret de aproximativ 60 de lei.

4 thoughts on “nJoy: Acum putem incarca si bateriile alcaline!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *