Cu mainile pe: Samsung Smart TV (video)

Dupa ce am intrat in centrul expozitional al Forumului Samsung, m-am dus glont in zona Smart TV-urilor. Nu la Galaxy S II, nu la Tab-ul 10.1, la Smart-uri. Vroiam sa vad “live” cum functioneaza aplicatiile conectate la internet pe un televizor cu Samsung Hub. Din pacate, super telecomanda tactila nu era prezenta la fata locului. Nici Google TV-ul, un echipament care nu va aparea anul acesta, din cate am inteles. Mai spun inca o data: la nivel international, facilitatile pe care le aduce internetul prin intermediul aplicatiilor conectate vor duce si la promovarea 3D-ului. Pentru ca, televizoarele Smart au sau ar trebui sa aiba si suport 3D.

Cum ar fi sa ai toate aplicatiile pe care le utilizezi la un smartphone pe un ecran mai mare? Cum ar fi ca, in timp ce te uiti la o transmisie TV, sa vezi si actualizarile de pe facebook sau twitter ale amicilor tai virtuali prin Social TV? Cum ar fi sa faci apeluri video prin Skype pe un ecran atat de mare? Cum ar fi sa poti vizualiza ce film vrei tu prin serviciile de tip video-on-demand? Cum ar fi sa ai un browser full pe TV? Ar fi super! Si, din aprilie sau mai, veti putea cumpara aceste televizoare si in Romania. Sa mai spun ca, daca nu vreti sa va schimbati televizorul, il puteti transforma in unul Smart prin intermediul unui player Bluray care are aceste facilitati incorporate?

Stiu ca la noi aceste echipamente vor parea un pic exotice la inceput, prea scumpe. Dar, in timp, se vor ieftini cu siguranta. Pe de alta parte, sunt persoane care si le vor permite cu siguranta. Si, cum broadband-ul este prezent in aproape toate casele noastre, nimic nu ne poate sta in cale. Personal, televizorul meu din viitor, nu stiu daca peste 2 sau 10 ani, va fi unul Smart. Nu stiu daca va fi unul Samsung sau alta marca dar va fi unul Smart.

Dar, sa lasam cuvintele scrise. Am facut si un mic filmulet live de la fata locului prin care sunt demonstrate cateva facilitati Smart. Scuzati engleza mea de balta.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FzmkuqVR99k]

Leave a Reply

Your email address will not be published.