Panasonic HX-WA10 – o camera duala cu parfum de Xacti

La Conventia Panasonic de la Londra am vazut o camera video (duala de fapt)  care mi-a atras atentia in primul rand prin asemanarea cu camcorderele Xacti ale Sanyo, o companie pe care au achizitionat-o de curand. Se numeste Panasonic HX-WA10 si este o camera duala (foto/video) rezistenta la apa si care permite fotografierea sau inregistrarea video fara a fi nevoie de trecerea de la un mod la altul, ambele moduri avand butoane separate pentru actionare. Nu pot nega ca imi place si cum arata: este compacta, moderna, colorata, tinereasca, o camera tocmai buna de purtat oriunde cu noi.

WA10 este o camera careia nu-i displace balaceala, proiectata special pentru a filma pe o vreme ploioasa si chiar sub apa pana la o adancime de 3 metri si pentru o durata de cel mult 60 minute. Producatorii ne atentioneaza ca, dupa utilizarea in apa timp de 60 minute, trebuie tinuta pentru mai mult de 10 minute “la uscat”.

Filmeaza la rezolutie Full-HD, 1920 x 1080, chiar si in conditii de iluminare slaba datorita tehnologiei Backside Illumination (BSI). Nici la capitolul foto nu sta rau deloc, aceastea capturand fotografii la rezolutie de 16 megapixeli. Chiar si in timpul filmarii, putem face fotografii dar la o rezolutie de pana la 2 megapixeli. Se mai lauda cu un ecran LCD de 2.6 inchi, un zoom optic 5x, un stabilizator electric de imagine. Nu ii lipseste modul iA (Intelligent Auto) cu Face detection/Intelligent Scene Selector/Intelligent Contrast Control/AF si AE Tracking.

Cred ca din luna aprilie va fi prezenta si in Romania. Inca nu am aflat un pret pentru ea.

In aceeasi gama, Panasonic au mai lansat si modelele HX-DC10 si  HX-DC1.

One thought on “Panasonic HX-WA10 – o camera duala cu parfum de Xacti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *