Nokia HF-210: Un carkit bluetooth pentru confortul nostru la volan

Fie ca vrem sau nu, in masina trebuie sa vorbim la telefonul mobil. Suntem sunati si trebuie neaparat sa raspundem, ne vine o idee importanta si trebuie sa o impartasim cu cei apropiati, asta este, utilizam si la volan un telefonul mobil. Normele legislative sunt destul de stricte si ne impun utilizarea unei casti sau al unui sistem hands free in aceste momente. Pana la urma, totul este spre binele nostru, pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite. Asa ca, majoritatea utilizam casti atasate la telefonul mobil, prin fir sau prin conexiune bluetooth.

Dar, daca nu ne place sa purtam o casca in ureche? Daca ne deranjeaza si ne incomodeaza? Eu sunt unul dintre cei care nu suporta sa poarte o casca, de orice fel ar fi ea, in ureche. Simt ca ma zgarie efectiv pe creieri. Este incomoda si urechea mea, prea fina de altfel 😀 , nu suporta un intrus in ea. Si nici carkit in sistemul masinii nu am. Ce ma fac, ce ne facem in aceasta situatie?

Personal, am gasit solutia perfecta pentru mine, una care sa imi asigure atat suportul necesar la convorbirile telefonice dar si confortul de care am nevoie. Este vorba de unitatea cu difuzor si microfon Nokia HF-210, un device compact care se conecteaza prin bluetooth la telefonul mobil.

Are o clema prin care se ataseaza  de parasolarul masinii pentru a-l putea accesa foarte usor atunci cand avem nevoie.  Datorita dimensiunilor sale compacte (108 mm x 64 mm x 19 mm) si greutatii de numai 89 de grame, o putem purta oriunde cu noi, chiar si la birou. Deducem ca nu mai este nevoie sa tinem aproape de cap un receptor bluetooth, un device pe care multi il considera la fel de daunator ca telefonul mobil.

Nu am apucat sa-l utilizez foarte mult dar cei de la Nokia garanteaza pana la 20 de ore de utilizare sau pana la 40 de zile de stand-by. Convorbirile telefonice sunt clare datorita functiilor de anulare a efectului de ecou si de reducere a zgomotelor. Normal ca este compatibil cu majoritatea telefoanelor Nokia dar merge fara probleme si impreuna cu al meu Galaxy S.

Manevrarea lui este intuitiva, nu veti avea nevoie de mult timp pentru a va obisnui cu el.

Pe emag.ro are un pret de aproximativ 157 Lei, aproape cat o casca bluetooth mai rasarita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.