Thunderbolt este o tehnologie sigura?

Recent anuntata tehnologie Thunderbolt a celor de la Intel este deja pusa sub semnul intrebarii. Teoretic, expertii afirma ca noua interfata nu ofera securitatea necesara, aceasta neavand nici macar un protocol pentru autentificare. Un posibil scenariu al fi acela prin care, dupa ce “legam” laptopul la un proiector via DisplayPort, conexiune suportata de Thunderbolt, persoane rau-voitoare vor avea acces complet la datele de pe hard disk prin intermediul proiectorului.

Nu sunt un expert in securitatea hardware, v-am povestit pe scurt ce am citit in acest articol pe internet. Sunt sigur ca nu iese fum fara foc, in aceleasi situatii fiind si tehnologiile FireWire, ExpressCard sau SD/IO, nici ele 100% sigure. Cum aceastea sunt utilizate in continuare fara nicio problema, nu vad de ce nu am utiliza in aceste conditii si Thunderbolt. Ca doar nici USB-ul nu este strain de virusi sau malware, totul depinde pana la urma de suitele de securitate pe care le avem instalate pe computere.

Inca nici nu se stie exact cum functioneaza aceasta tehnologie, asa ca o sa asteptam sa vedem cum decurg lucrurile. Din experienta personala, cel mai sigur sistem este cel scos din priza. 😀 Traim zi de zi cu riscul unor atacuri malitioase sau chiar al unor defectiuni tehnice, sfatul meu fiind sa aveti mereu un BACKUP al datelor importante. Daca nu, mai devreme sau mai tarziu, cu siguranta veti regreta. Si eu sunt Stan Patitul.

Tks. to Wu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *