Cu mainile pe: Asus Slate EP121 – Un PC intr-un ecran

Viitorul apropiat in materie de echipamente IT apartine tabletelor. Majoritatea producatorilor au prezentat inca de la CES diverse modele pe care le vor aduce pe piata in decursul acestui an. Cred ca v-am mai spus ca, in acest moment, pe linie de business parca as fi mai compatibil cu o tableta cu Windows 7. Android-ul sau iOS-ul mi se par platforme orientate mai mult catre divertisment. Nu spun ca este un lucru rau. Dar asta este parerea mea, in cazul in care mi-as achizitiona o tableta as vrea de la aceasta compatibilitate 100% cu aplicatiile pe care le utilizez si la birou. Momentan, nu vad decat Windows-ul 7 in aceasta postura.

Asa ca, normal ca eram nerabdator sa butonez Slate-ul de 12.1 inchi cu Windows 7 al celor de la Asus, EP121.  Personal am fost multumit de calitatea constructiei, de faptul ca nu este extraordinar de grea sau masiva, fiind relativ simplu de manevrat. Are numai 1.16 kg, o greutate optima tinand cont de marimea ecranului.

Si, pentru a oferi un suport complet, vine la pachet si cu o tastatura fizica qwerty. Controlul ei se poate face atat cu degetul cat si cu un stylus, acesta din urma fiind de preferat la activitatile de finete: desen, parcurgere meniuri de configurare, va cam prindeti voi unde.

Configuratia este una puternica, practic asemanatoare uneia de laptop performant: procesor Intel Core i5 470 UM, un ecran LED  de 12.1 inchi cu o rezolutie de 1280×800 pixeli, memorie RAM de 2 sau 4 GB, stocare pe SSD de 32 sau 64 GB, wi-fi b/g/n si bluetooth 3.0. Are si camera web de 2 MP, doua porturi USB, unul HDMI, port audio 2-in-1, card reader (MMC, SD, SDHC, SDXC) precum si un minisistem audio stereo. Nu ai ce sa-i reprosezi la configuratie, avem un PC intr-un ecran. Instalam orice program pe care il utilizam si pe computerul de birou si ne facem treaba. Fara stres, fara frica ca fisierul nostru este incompatibil cu alte platforme sau ca nu avem acces la serviciile cloud pe acolo pe unde mergem noi.

Am butonat-o vreme de vreo ora, timp in care mi-am luat multe injuraturi de la cei care asteptau cuminti sa le vina si lor randul. Ce sa le fac?  😀 Mie mi-a placut. Singurul motiv care ma cam ingrijoreaza la ea este pretul, unul destul de piperat, pe undeva pe la 1000 de USD. Nu am aflat cand sau daca va ajunge in Romania. Totul depinde de cheful distribuitorilor la noi.

O mica galerie foto mai jos.

Normal ca am si fimat-o, rezultatul mai jos.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=H5caGrUySy0]

3 thoughts on “Cu mainile pe: Asus Slate EP121 – Un PC intr-un ecran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *