Cu mainile pe: Asus EEE Pad Transformer

EEE Pad Transformer…. O tableta de 10.1 inchi, tot cu Android 3.0, pe care am butonat-o ceva timp, spre exasperarea celor care isi asteptau randul. Un concept destul de interesant format dintr-o tableta si un docking cu functie dubla, de tastatura dar si de acumulator, prin andocare crescandu-i autonomia pana la 16 ore.

Sincer, nu cred ca Transformer este numele potrivit pentru ea. Suna bine, nu zic nu… Dar logica mea imi spune ca nu este chiar un Transformer. In mintea mea, o tableta care se transforma ar fi trebuit sa aiba o tastatura culisanta, de genul celei de la Slider. Aici avem o tastatura care se ataseaza/detaseaza, prezenta ei alaturi de noi fiind optionala… Ma rog, nu este cazul sa filozofam pe aceasta tema.

Mi-a placut in primul rand cum arata. Utilizarea metalului la carcasa, plus culoarea eleganta, ii confera un statut premium. Este un echipament care promite.

Per total finisajele sunt de calitate, cu exceptia mecanismului de andocare care este inca intr-o faza incipienta. Inca nu este in varianta finala, ghidajele nu sunt precise, andocarea realizandu-se dificil si cu urmari vizibile pe laterala respectiva a carcasei, aceasta fiind zgariata. Cei de la Asus prezenti acolo mi-au spus ca este o problema care se va rezolva.

Configuratia ei este urmatoarea:

– OS: Android HoneyComb

– Ecran: IPS capacitiv de 10.1 inchi care afiseaza o rezolutie de 1280×800 pixeli

– Platforma: Nvidia Tegra 2

– Stocare: eMMC Flash de 16/32/64GB

– Conectivitate: Bluetooth 2.1, Wireless N, optional modul 3G

– Navigatie: GPS

– Camere: In spate una de 5 Mpix cu AF, frontal una de 1.2 Mpix

– Interfete: 1 x mini HDMI, 1 x microSDHC, 1 x Audio Jack, 1 x Microfon, 1 x Docking Port

– Dimensiuni: 271 x 176.8 x 12.98 mm

– Greutate: 680 grame fara modul 3G; 695 grame cu modul 3G; ambele valori nu includ si greutatea docking-ului.

Docking-ul mai are suplimentar tastatura, touchpad, 2 x USB 2.0, port pentru docking si cititor de carduri SD.

Ca si Slider, Transformer-ul a functionat foarte bine. Am fost multumit atat de raspunsul prompt si precis al functiilor tactile cat si de comportamentul Androidului Fagure de Miere. Tehnologia Tegra 2 isi spune cuvantul din plin, acesta fiind un echipament pe care ne vom putea informa dar si viziona materiale video la rezolutii full HD, cu precizarile pe care le-am facut la prezentarea Slider-ului.

In schimb, nu am reusit sa fac sa mearga touchpad-ul in browser. Cine stie, poate fi o problema software sau mai degraba nu am stiut eu cum sa-l activez.

Un material video, mai  jos.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6kBqf3DOBps]

Si, inca cateva fotografii:

14 thoughts on “Cu mainile pe: Asus EEE Pad Transformer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *