Japonia: Fabrici de electronice si auto inchise

 

Situatia din Japonia, pe langa aspectul ei umanitar, are efecte negative si asupra industriilor de electronice si auto din intreaga lume. Se stie deja ca 40% din productia mondiala de memorii flash NAND este produsa aici, intreruperea livrarii acestora afectand linii de asamblare din intreaga lume.

Ieri, Sony au anuntat inchiderea temporara a 6 fabrici din districtele Miyagi si Fukushima aflate foarte aproape de epicentrul cutremurului. O fabrica aflata in Miyagi a fost afectata de tsunami, halele acesteia fiind inundate. Aici erau produse componente Blu-ray, baterii Li-Ion si discuri optice.

Fujitsu Electronics au raportat pierderi materiale minore  si pene de curent in fabrica din Iwate unde se produc semiconductori. Pe de alta parte, Toshiba, a caror facilitate este mai aproape de zona afectata de cutremur, inca mai evalueaza rezultatele dezastrului . O alta fabrica Toshiba, localizata in Yokkaichi si unde se produc memoriile flash NAND, nu a fost afectata.

Toyota, unul dintre cei mai mari producatori auto, a trebuit sa-si inchida 3 fabrici. Subaru a luat aceeasi decizie pentru 5 dintre facilitatile sale.

Rezultatele economice ale dezastrului vor fi observate cat de curand.

Via.

 

2 thoughts on “Japonia: Fabrici de electronice si auto inchise

 • March 13, 2011 at 1:57 pm
  Permalink

  Iar te inspiri de la mine, da nu pui link a? Akihabara? Las ca te scot din blogroll :-))))

  Reply
  • March 13, 2011 at 5:42 pm
   Permalink

   Nici nu stiu cum sa iau comentariul tau… Eu nici macar in gluma nu as spune despre altcineva asa ceva.
   Sursele mele de inspiratie sunt 100% in afara, ca si ale tuturor celorlalti bloggeri, in primul rand pentru ca site-urile de specialitate de acolo au acces mai rapid la noutatile de care suntem atat de interesati. Toti traducem de acolo, cel putin eu sunt unul care recunosc. De aici, din Romania, toti avem acces la comunicatele de presa ale agentiilor specializate, asa ca, nici in acest caz nu putem spune ca ne copiem unii pe altii.
   Akihabara este un site pe care il rasfoiesc zilnic, fiind unul dintre preferatele mele. Mi s-a parut interesant textul lor si am tradus putin din el. Nici nu aveam idee ca si tu ai scris un astfel de text. Nu mi-as permite sa “copiez” pe cineva, nu este felul meu.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *