Ixus 220HS – ploaia cu compacte de la Canon nu se opreste

Astia de la Canon au luat-o razna, in ultima vreme nu a fost saptamana in care sa nu anunte o noua camera foto. Cel putin, asta este impresia mea generala. Cred dupa ce termina compactele incep cu camerele video. 😀

Astazi ne anunta un al model, IXUS 220 HS,  o compacta ultra-subtire cu un design clasic si performante de ultima ora.

Are un senzor CMOS de 12.2 Mpix si dispune de sistem Canon HS pentru obtinerea unor fotografii reusite in orice conditii, prin scaderea nivelului de zgomot cu pana la 60% la orice valoare ISO. Se mai lauda cu obiectivul ultra-superangular de 24mm cu zoom optic 5x, cu ecranul LCD de 2.7 inchi sau cu inregistrarile video la rezolutii full HD (1080p/24fps). In timpul filmarii, utilizatorii pot folosi zoom-ul optic iar butonul dedicat Movie Record face mai rapida trecerea de la modul foto la cel video. Dispune si de tehnologie Canon Image Stabilizer care corecteaza tremurul camerei pentru a preveni efectul de blur la zoom maxim sau atunci cand fotografiati in lumina scazuta.

Modul High-speed Burst permite fotografierea in rafala cu viteze de pana la 8 fotografii/sec la rezolutia de 3.0MP, in timp ce in modul Continuous avem parte de o viteza de 3.4 fotografii/sec la rezolutia maxima de 12.1 Mpixeli, pana la umplerea cardului de memorie.

Dintre functiile inteligente amintim de modul Canon Smart Auto care evalueaza fiecare situatie de fotografiere in functie de mai multi factori si selecteaza setarile optime din 32 de variabile, de Advanced Subject Detection care permite camerei foto sa identifice si sa urmareasca chipurile oamenilor sau obiectele aflate in miscare, cum ar fi animalele de companie sau vehiculele,  sau de modul Super Slow Motion Movie care filmeaza la 240 fps cu o rezolutie 320×240 sau la 120 fps cu o rezolutie de 640×480 pixeli.

Inca nu am aflat un pret sau disponibilitatea in RO, promit sa ma interesez.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *