Din vara – camere mirrorless de la Pentax :D

Un zvon pe care il incadram totusi la categoria glume de 1 aprilie. ­čśÇ Sau nu?

Se pare ca cei de la Pentax au de gand sa intre in hora camerelor fara oglinda. Poanta e ca vor avea nu unul ci doua tipuri de astfel de sisteme, bazate pe senzori diferiti.

Unul dintre modele – NC1- va avea un senzor┬á de 1/2.33 inchi (comun la compacte)┬á cu o rezolutie de 14 Megapixeli si va putea inregistra videoclipuri HD.┬á Primele obiective care vor fi disponibile vor fi unul de tip “pancake” – 8.5mm f/1.9 si unul zoom 5-15mm f/2.8-4.5 (28-80mm echivalent).┬á Cealalta va avea un senzor mai puternic APS-C, poate chiar unul Sony, si va fi compatibila cu actualele lentile pe montura K.

Ambele camere isi vor face aparitia in vara.

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *