Asus Transformer – functia de camera foto/video

Mi-am adus aminte ca nu v-am povestit nimic despre performantele celor doua camere care echipeaza tableta Asus Transformer. Asa ca, in aceasta dimineata am facut cateva fotografii cu cea de 5 Megapixeli si am si filmat un scurt material video. Remarc faptul ca fotografierea sau filmarea cu o tableta sunt un pic dificile, adica nu m-as vedea utilizand-o foarte des in acest scop. Pentru videochat-uri este altceva dar pentru fototgrafiere si filmare, parca nu. Totusi, sunt facilitati pe care producatorii le pun la dispozitie, asa ca o sa va arat cateva exemple.

Meniul de fotografiere este asemanator unuia existent pe un smartphone numai ca are dimensiuni mai mari.

Din aceeasi interfata putem comuta intre cele doua camere.

In primul rand ca putem preseta geocodarea, expunerea, marimea fotografiei sau calitatea acesteia.

Sau putem aplica cateva efecte de culoare: Mono, Sepia, Negative.

Aceleasi minime setari sunt prezente si in modul video. Mai jos printscreen-uri.

Gata cu interfetele, este momentul sa va arat si niste exemple foto. In lumina naturala, rezultatele foto au o calitate decenta, nu extraordinara dar ok pentru acel tip de senzor si lentila, tipice de smartphone am putea spune. Exemple foto, mai jos.

Filmeaza la rezolutii de 720p, imaginile video in miscare fiind totusi sacadate. Exemplu video mai jos.

 

 

Senzorul frontal de 1.4 Megapixeli da rezultate in conformitate cu dimensiunile sale. Mai mult de atat, nu poate.

Update: Am uitat sa va spun. In timpul utilizarii aplicatiei Foto, in momentul  in care faceam comutarea intre camera frontala si cea principala, am “primit” de doua ori un ecran verde in loc de imaginea live. Sper ca este doar o problema de driver pe care cei de la Asus impreuna cu Google sa o rezolve. Oricum, nu cred ca vor aparea echipamente la vanzare cu problemele pe care le-am sesizat. Cel putin asa sper. 😀

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Asus Transformer – functia de camera foto/video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *