Samsung vinde divizia de Hard Disk-uri catre Seagate

Se pare ca cei de la Samsung vor sa se concentreze mai tare pe productia de SSD-uri. Tocmai au anuntat vanzarea diviziei de hard disk-uri catre Seagate Technology la un pret de aproximativ 1.375 miliarde de dolari, in parti egale de cash si actiuni. Dupa aceasta tranzactie, cei de la Samsung vor detine 9.6 procente din Seagate, plus dreptul de a nominaliza un membru in Consiliul Director al acestora. Samsung vor aproviziona Seagate cu cu SSD-uri iar Seagate vor furniza hdd-uri pentru produsele Samsung.

Via.

Update: Pe urmatoarea pagina gasiti si comunicatul oficial.

Seagate and Samsung anunță extinderea direcțiilor strategice

 

Samsung urmează să combine operațiuni de hard disk în cadrul Seagate

Companiile intră într-un proces de aprovizionare extensivă și acorduri cross-licensing

Samsung va primi drepturi de echitate în Seagate

 

 

Scotts Valley, Calif. și Seul, Coreea de Sud – 19 aprilie 2011 – Seagate Technology plc (NASDAQ: STX), liderul global în industria de hard disk-uri și soluții de stocare și Samsung Electronics Co., Ltd., lider global în industria electronicelor digitale și tehnologiei informației, au anunțat că au încheiat un acord definitiv conform căruia Seagate și Samsung își vor extinde și consolida semnificativ cooperarea strategică aliniindu-și drepturile pe proprietate, investițiile și tehnologiile cheie. Elementele majore ale acordului includ:

 

  • Samsung își integrează operațiunile de hard disk drive (HDD) în cadrul Seagate
  • Extinderea și consolidarea existentului acord patent cross-license dintre companii
  • Acord de aprovizionare cu carduri NAND de memorie flash conform căruia Samsung va oferi companiei Seagate produsele semiconductoare pentru a fi utilizate de Seagate pentru solid state drive-uri (SSD), solid state drive-uri hibride și alte produse
  • Un acord de aprovizionare cu disk drive-uri conform căruia Seagate va aproviziona Samsung cu disk drive-uri pentru PC, notebook și electronice
  • Cooperare extinsă între cele două companii pentru a co-dezvolta o întreprindere care să ofere soluții de stocare
  • Samsung primește drepturi de echitate în Seagate
  • Un acord de acționari conform căruia un executiv Samsung va fi nominalizat să se alăture conducerii Seagate

 

 

Valoarea combinată a acestor tranzacții și acorduri este de aproximativ 1,375 miliarde de dolari, ce vor fi plătiți de Seagate companiei Samsung în procentaj de 50% acțiuni și 50% bani.

 

Aceste tranzancții și acorduri strategice vor permite ambelor companii să își alinieze mai bine eforturile și planurile curente și viitoare de dezvoltare de produse, să își accelereze apariția pe piață pentru noile produse și să poziționeze companiile astfel încât să adreseze mai bine oportunități ofertante către piețe, incluzând, dar nelimitându-se la, calcularea mobilă , calcularea în nor și stocarea solid state. În conexiune cu alianța sa strategică cu Samsung, Seagate se așteaptă să își consolideze relația cu TDK Corporation/SAE Magnetics (H.K.) Ltd. Împreună, aceste tranzacții și acoduri extind relația strategică dintre Seagate și Samsung ce au început printr-un acord comun de dezvoltare anunțat în august 2010.

 

“Suntem încântați să ne consolidăm colaborarea strategică cu Samsung într-o manieră care să alinieze ambele companii în jurul tehnologiilor și produselor”, a declarat Steve Luczo, Președinte și CEO Seagate. “Ne așteptăm să atingem un nivel înalt și să oferim clienților noștri o gamă mai largă de produse inovatoare de stocare și soluții, care să faciliteze relația noastră pe termen lung cu Samsung. ”

 

Seagate se asteaptă ca aceste tranzacții și acorduri să fie notabil profitabile pentru veniturile diluate non-GAAP per acțiune și flux numerar în primul an. Seagate nu se așteaptă la costuri de materiale de reconstituire în conexiune cu acestea.

 

“Să oferim valoare pieței și consumatorilor este principalul nostru scop al acestui acord extensiv. Samsung doreste să își extindă legătura strategică cu Seagate, să ofere soluții tehnologice creative, soluții pentru o diversitate de consumatori, business și aplicații industriale”, a declarat Oh-hyun, Kwon, președinte al diviziei de semiconductoare din cadrul Samsung Electronics.

 

Tranzacțiile și acordurile extind semnificativ accesul clienților Seagate în China și Asia de Sud-Est. În plus, acordurile mutuale de aprovizionare acreditează Seagate să securizeze o importantă sursă de stocuri de carduri de memorie NAND flash, după cum compania își extinde oferta de SSD și produse hibride solid state și poziționează Seagate ca un furnizor major de disk drive-uri pentru Samsung. De asemenea, acordul îi oferă companiei Samsung o poziție decisivă în cadrul Seagate.

 

La încheierea acordului, Samsung a primit acțiuni ordinare valorizate la 687,5 de milioane de dolari (45,2 milioane de acțiuni sau aproximativ 9,6% drept de proprietate asupra Seagate, ce se bazează pe prețul pentru volumul mediu măsurat de stocuri pentru 30 de zile înainte de semnare), plus 687,5 milioane de dolari. Samsung va avea dreptul de a nominaliza un nou membru pentru care să se alăture conducerii Seagate.

 

Acordul nu presupune nicio finanțare neprevăzută și este supus unor condiții standard de încheiere, inclusiv revizuirea de către Statele Unite şi autorităţile de reglementare internaţională. Încheierea tranzacțiilor este estimată pentru sfârșitul anului calendaristic 2011.

 

Morgan Stanley & Co. Incorporated a servit drept consultant financiar iar Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, Professional Corporation a servit drept consultant legal pentru Seagate în ceea ce privește tranzacția. Allen & Company LLC a servit drept consultant financiar, iar Paul, Hastings, Janofsky & Walker LLP a servit drept consultant legal pentru Samsung.

 

Despre Seagate

 

Seagate este liderul global în industria de hard disk drive-uri și soluții de stocare. Aflați mai multe accesând www.seagate.com

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Samsung vinde divizia de Hard Disk-uri catre Seagate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *