Noi statii de lucru mobile de la HP, cu Sandy Bridge

HP anunta noi modele de statii de lucru mobile (laptopuri performante adica) dedicate utilizatorilor care au nevoie de o putere de procesare serioasa chiar si in conditii de portabilitate. HP sunt recunoscuti deja pentru acest tip de portabile, seria EliteBook fiind apreciata atat pentru capacitatile ei hardware cat si pentru aspectul eminamente de business, unul care inspira eleganta din orice unghi l-ai privi. Modelele lansate sunt unul cu ecran de 17.3 inchi – Elitebook 8760w si unul cu ecran de 15.6 inchi – 8560W.

Cea mai puternica statie de lucru mobila din portofoliul HP este modelul EliteBook 8760w care are un ecran high-definition de 17.3 inchi si placi grafice profesionale la alegere intre AMD FirePro si NVIDIA Quadro cu pana la 4 GB de memorie video. De asemenea, EliteBook 8760w poate fi configurat cu trei modele de hard disk-uri (SATA II si SED SATA II la 7200 rpm sau SSD-uri de 128 si 256 GB), in functie de nevoile fiecarui tip de activitate profesionala.  Chiar asigura suport pentru o  configuratie RAID 5, o premiera pentru statiile de lucru mobile HP.

Modelul mai mic, HP EliteBook 8560w, are un ecran HD cu diagonala de 39.6 cm (15.6 inchi) si poate fi sustinut de placi grafice AMD FirePro cu 1 GB memorie video sau placi grafice NVIDIA Quadro cu 2 GB memorie video.

Ambele modele dispun de ecranul HP DreamColor care afiseaza peste 1 miliard de culori. Cei de la HP spun ca este ecranul potrivit in special profesionistilor din zonele media, celor care presteaza activitati in care reprezentarea culorilor trebuie sa fie cat mai aproape de realitate, cat mai fidela.

De asemenea, dupa cum ne-au obisnuit cei de la HP, sunt echipamente cu o rezistenta deosebita, facute pentru munca in conditii diverse. Acestea au balamale din aliaj de aluminiu si un buton de deschidere a capacului din aliaj de titaniu, fiind in acest fel mai rezistente si mai durabile. Carcasa HP DuraCase este inspirata din industria aero-spatiala, fiind creata sa reziste fara probleme loviturilor, vibratiilor, prafului, schimbarilor de altitudine sau temperaturilor ridicate.

Nu v-am spus nimic de procesoare, nu? Nici la acest capitolul nu stau rau deloc tanculetele astea de la HP. EliteBook 8760w si 8560w integreaza procesoare Sandy Bridge de la Intel, Core™ i7 si i5 duale si quad-core, plus o cantitate de memorie RAM de pana la 32GB. Va este de ajuns pentru orice ati avea nevoie. Mentionez ca au si porturi USB 3.0 sau eSATA.

Cei de la HP sustin ca aceste statii de lucru mobile vin la preturi competitive. Mai multe detalii, aici. Sunt curios cand vor fi disponibile in Romania.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *