30 de ani de la inventarea Mouse-ului cu doua butoane

Se implinesc 30 de ani de cand Xerox Corporation a lansat mouse-ul cu doua butoane impreuna cu primul sistem informatic destinat publicului, Xerox 8010 Star Information System (Xerox Star).  Interesant este faptul ca prima denumire a dispozitivului a fost – „Computer-Aided Display Control”,  termenul de mouse devenind ulterior „denumirea oficiala”.

Xerox Star a fost lansat de Xerox Corporation în 1981, fiind primul sistem comercial care a incorporat tehnologii variate, astazi obisnuite la computerele personale: un monitor cu imagine formata din pixeli, o interfata grafica pentru utilizator – cu ferestre, iconuri, fişiere, mouse, conexiune Ethernet, servere de imprimare şi e-mail.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *