Concept Bento: laptop, tableta, smartphone – toate in acelasi echipament

Un interesant concept de laptop hibrid cu arhitectura modulara mi-a sarit in fata ochilor pe internet. Intr-un corp asemanator unui laptop cu ecran OLED de 15 inchi, mai gasim o tableta de 11 inchi asezata in locul tastaturii, un smartphone de 4 inch in locul touchpad-ului, stocare pe un SSD (de 1 TB) detasabil si o celula de incarcare solara, fiecare de o parte si de alta a telefonului. Ei? Cum e, va place?

Toate componentele pot lucra individual sau impreuna, fiecare cu rolul sau predefinit. De exemplu, tableta poate lua rol de tastatura, telefonul de touchpad, programele si aplicatiile fiind vizibile pe ecranul mare, ca la un laptop normal. Creatorii conceptului merg cu ideea chiar mai departe. Daca am putea face upgrade la fiecare componenta separat si cand avem noi chef? Avem nevoie de un SSD mai mare, il schimbam doar pe el. Nu ne mai plac functiile smartphone-ului? Cumparam altul dar pastram tableta si celelalte componente.

Daca se va pune vreodata in practica, cu siguranta nu va fi un device ieftin. Dar, ideea in sine este super tare. Chiar peste cea pe care am vazut-o la Motorola Atrix.

Mai multe detalii, aici.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *