Acer Chromebook – detalii oficiale

Fisa tehnica a chromebook-ului Acer sunt urmatoarele: ecran de 11.6 inchi HD, greutate de 1.34 Kg, autonomie de 6 ore, procesor Intel Atom dual-core, Wi-Fi, modul 3G optional, webcam HD, 2 porturi USB, cititor de carduri 4-in1, port HDMI out, tastatura Chrome si trackpad. Foarte asemanatoare configuratiile celor doua chromebook-uri anuntate astazi. Le diferentiaza doar ecranul si  portul video out.

Mai multe imagini in continuare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Acer Chromebook – detalii oficiale

 • May 12, 2011 at 6:04 am
  Permalink

  6 ore doar? Apple Macbook cu Sandy Bridge (Core i5) are 7 ore, iar Atom e pistol cu apa la performanta. Chiar si seria Timeline de la Acer avea 8 ore pe vremuri…
  Chrome OS? poate pentru tablete, deja sunt destule distributii Linux pe piata ­čÖé pe laptopuri si desktopuri si lumea le schimba cu Windows ca e mai simplu si merge si il cunosc toti. Acuma s-au trezit abia cu 90% utilizatori de Windows care nu vor sa renunte la Office si alte aplicatii specifice?
  Se va produce o schimbare majora doar cand marile corporatii cu zeci de mii de calculatoare vor lepada Microsoft si vor trece pe open source, dar va trece multa apa pe Dunare pana atunci ­čÖé

  Da, stiu, Chrome se incarca repede si te dai pe net mai repede. Si ce daca? Chrome e nou pentru multi, ca Ubuntu, poate va avea priza la linuxisti, dar si ei sunt sigur ca vor avea dual-boot cu Win7 ­čÖé ­čÖé

  Reply
 • May 12, 2011 at 6:28 am
  Permalink

  Ok, m-am prins acu. La Google i-a fatat mintea ca poate sa scoata pe piata asa ceva, cu Cloud si web rapid, bla bla si i-a convins pe Acer si Samsung ca este piata si lanseaza, sa vada care musca momeala. Am citit putin despre asta si poate este o alternativa pentru americani, ei sunt cu IQ subunitar si nu au nevoie de prea multe batai de cap si stau si prost cu rabdarea si nici nu se supara daca Facebook le ia conturile si le vinde si datele lor apar pe te miri ce siteuri.

  E ok, pentru ei merge ­čÖé . Pentru noi nu. Eu sigur am rabdare inca 20-30 secunde si prefer un laptop cu HDD de 500GB in loc de SSD de 16GB ieftin si care merge ca un USB flash, prefer 4GB RAM si o placa video dedicata si un ecran de 15″, o unitate DVD-RW si Skype pe webcam. Google a pierdut batalia cu Skype, de aia l-a vru acu, pentru Chrome.

  La pretul pe care il cer ei, Acer si Samsung, se rentaza o tableta, ex: Asus care iei cu tastatura si ai si cloud service( o porcarie care a innebunit lumea cu ce bun e – cine ii opreste pe cei care ti-l furnizeaza sa se uite la ce ai tu acolo?? Contractul? EULA? Glume proaste! Vezi Wifi tracking la Iphone si Android)

  Reply
  • May 12, 2011 at 6:46 am
   Permalink

   nu stiu ce sa zic.. eu as vrea sa vad cum merge dracia ­čśÇ

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *