Incep sa apara Chromebook-urile (de la Samsung si Acer)

La evenimentul Google I/O 2011 au inceput sa fie anuntate “Chromebook-uri”, adica mini-laptopuri pe care ruleaza sistemul de operare Chrome OS. Primul este marca Samsung, are un ecran de 12.1 inchi, autonomie de tipul all-day-long, booteaza in 8 secunde si nu ii lipsesc conexiunile wi-fi si 3G. Va fi disponibil din iunie  pe Amazon, ulterior si in Europa. Modelul Wi-Fi va costa 429 USD iar cel cu 3G, 499 USD.

Un alt model va fi livrat de Acer iar specificatiile lui constau intr-un ecran de 11.6-inchi, procesor Intel Atom dual-core, Wi-Fi, optional 3G, autonomie de 6 ore si o greutate de 1.34 Kg. Preturile ar incepe de la 329 USD.

Cei de la Google au inlaturat toate suspiciunile garantand ca echipamentele cu Chrome OS vor putea functiona la fel de bine si offline. Nu au nevoie de o conexiune permanenta la internet. Cele mai importante aplicatii, cum ar fi Gmail, Google Calendar sau Google Docs, vor avea suport pentru offline. Aceste facilitati vor fi disponibile si pe chromebook-urile anuntate. Si, mai sunt deja cateva sute de aplicatii care pot functiona offline.

Revin asupra subiectului.

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *