Investitie LG la Biblioteca Centrala Universitara

LG Electronics Romania lanseaza programul naţional LG Student Life’s Good de sustinere a invatamantului universitar din Romania, oferind studentilor suport tehnologic performant pentru studiu la la standarde europene. Primul proiect din cadrul acestui program consta intr-o donatie de 10 monitoare de retea catre Biblioteca Centrala Universitara „Carol I”. Implementarea proiectului a fost realizata in Unitatea Centrala a Bibliotecii, in sala cu acces la internet si cu cel mai mare trafic de abonati. Investitia se ridica la o valoare de 6900 Lei + TVA.

Aici a fost instalata cea mai noua gama de monitoare de retea LG, seria E, care permite utilizarea unui singur calculator de catre mai multi utilizatori. Practic, monitoarele au port Ethernet prin intermediul caruia se conecteaza la retea si comunica cu PC-ul Server pe care este instalata aplicatia de virtualizare. Monitoarele au si porturi USB pentru atasarea tastaturii si mouse-ului. In cazul unei utilizari “light”, in Office si pe internet, activitati de studiu in general, performantele sunt comparabile cu cele ale unui PC independent. Cel putin, asa sustin reprezentantii LG.

Din cele comunicate de reprezentantii LG, la o singura statie cu procesor Intel i7, se pot conecta pana la 31 de monitoare. De asemenea, LG ofera si un software pentru monitorizare si control prin care poate fi urmarita activitatea studentilor si elevilor in timp real.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.