Panasonic lanseaza Lumix G3

Cei de la Panasonic anunta astazi noua Lumix G3, cea mai mica camera foto Micro 4/3 cu obiective interschimbabile si Electronic Viewfinder. Aceasta are un senzor Live MOS Micro Four Thirds de 16  megapixeli, procesor Venus Engine VI FHD, autofocus light-speed, 23 puncte de focalizare, viteza de fotografiere in rafala de 4 cps la rezolutie maxima si filmare full HD in format AVCHD 1080p/50i. Promite rezultate foto si video mai bune si mai interesante decat generatia trecuta. Revin cu detalii.

Va fi disponibila si in Romania la un pret de 3399 Lei.

Comunicatul, pe urmatoarea pagina.

Panasonic lansează Lumix G3, cel mai mic aparat foto cu obiectiv interschimbabil

Mai mic, mai uşor şi cu imagini surprinzătoare, noul model LUMIX G3 merge cu tine oriunde

Wiesbaden, Germania (12 mai 2011) – Panasonic lansează astăzi noua cameră foto LUMIX G3, cel mai mic şi mai uşor model cu obiectiv interschimbabil şi Electronic View Finder1.

O serie de funcţii de top,  adunate  într-o carcasă din aluminiu foarte stilată, fac din LUMIX G3 o cameră foto care poate transforma orice moment din zi într-o lucrare de artă.

Panasonic LUMIX G3 este echipată cu un senzor de 16 megapixeli şi beneficiază de autofocus light-speed care permit utilizatorului să captureze momentele cele mai interesante, în imagini de o calitate excepţională, ce putea fi atinsă până acum doar cu modelele DSLR. Modurile intuitive de fotografiere automată şi gama largă de funcţii avansate, combinate cu un ecran LCD tactil şi mobil, cu rezoluţie mare, la care se adaugă Electronic View Finder, permit utilizatorului să obţină fotografii la calitatea dorită.

Imagini excepţionale

LUMIX G3 a ridicat ştacheta în domeniul calităţii imaginilor obţinute cu camerele foto cu obiectiv interschimbabil. Echilibrând perfect dimensunile senzorului şi ale procesorului de imagine, LUMIX G3 produce imagini excepţionale ducând plăcerea de a fotografia și mai departe:

 • Senzor mare, zgomot redus: Introducerea unui senzor Live MOS Micro Four Thirds de 16  megapixeli în LUMIX G3 aduce cu sine posibilitatea obţinerii unor imagini totodată mai clare şi cu mai puţin zgomot decât la modelele de până acum. Noile capacităţi de procesare a imaginilor, ca şi tehnologiile combinate low-noise pixel area şi low-noise circuit, au ca rezultat un nivel de zgomot redus la mai puţin de o treime faţă de cazul unui senzor convenţional.

 • Viteză mare, performanţă ridicată: Venus Engine VI FHD, care încorporează tehnologiile de procesare a imaginii Advanced Intelligent Resolution şi Intelligent D-range Control, permite obţinerea de imagini spectaculoase şi clipuri video de înaltă definiţie cu procesare superioară a semnalului. Astfel, utilizatorii pot obţine imagini clare şi cu rezoluţie mare, chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută, când nivelul ISO este ridicat.

 • Momentul perfect nu poate fi ratat: Viteza este esenţa unei fotografii excepţionale. LUMIX G3 forţează limitele înaltei performanţe oferind cel mai rapid autofocus din lume, situate la un nivel de aproximativ 0,1 secunde.[1] O gamă largă de moduri AF este disponibilă, de asemenea, inclusiv AF pe zone multiple cu până la 23 de arii de focalizare, Face Detection şi AF Tracking, ceea ce înseamnă că LUMIX G3 poate fixa un subiect şi poate păstra focus pe el chiar şi dacă acesta se mişcă.

 • Claritate la viteză maximă: Viteza de declanşare în cazul fotografierii în cascadă a fost îmbunătăţită: cu 4 cadre pe secundă la o rezoluţie de 16.0-megapixeli şi cu 20 de cadre pe secundă la 4.0 megapixeli, LUMIX G3 face capabilă surprinderea unor momente deosebite la rezoluţii înalte.

 • Detalii bogate: Cu tehnologia Advanced Intelligent Resolution, trei zone — contururile, ariile de detalii texturate şi ariile cu nuanţe gradate – sunt detectate în mod automat. Venus Engine VI FHD reduce, de asemenea, zgomotul la nivelul contururilor, permiţând astfel obţinerea unor imagini mai apropriate de cele naturale fără a face rabat de la rezoluţie.

 • Full HD Movie quality: Progresul calitativ întâlnit la LUMIX G3 nu se rezumă doar la fotografii. Camera permite înregistrarea de filme Full HD cu durată mai mare, în timp ce controalele foarte intuitive o fac uşor de utilizat şi de pe scaunul de regizor. Cu senzorul de imagine de 16-megapixeli, LUMIX G3 poate înregistra Full HD în format AVCHD la 1920×1080, 50i, obţinându-se astfel cele mai bune filme, cu un nivel minim de zgomot. Datorită metodei de compresie inter-picture prediction, formatul AVCHD permite înregistrarea unui clip cu o durată dublă comparativ cu formatul Motion JPEG. Cu o simplă atingere a ecranului, LUMIX G3 fixează şi urmăreşte automat subiectul şi menţine focusul asupra lui în timp ce acesta se mişcă. Toate acestea sunt posibile datorită tehnologiilor Full-Time AF şi AF Tracking.

Imagini uimitoare, fără restricţii

Datorită designului ultra-compact şi carcasei foarte uşoare din aluminiu, LUMIX G3 poate fi luat oriunde. Funcţiile de procesare digitală, de înaltă precizie, sunt toate grupate într-un corp uşor de folosit şi de transportat. Utilizatorul poate alege între a folosi Electronic View Finder (EVF) sau ecranul LCD mobil cu diagonala de 3-inch cu Full-time View pentru surprinderea celor mai bune momente:

 

 • Subţire, ultra-compact şi uşor: Cu 25% mai mic decât predecesorul LUMIX G2, cântărind mai puţin de 340 grame şi fiind totodată uşor de manevrat, noul LUMIX G3 permite utilizatorului să obţină fotografii memorabile oriunde s-ar afla.

 

 • Alegi ce şi cum fotografiezi: Ecranul LCD mobil şi tactil, cu rezoluţie înaltă, dar şi vizorul EVF îţi permit să alegi cum faci fotografiile, în funcţie de moment: pe deasupra capului, la un concert, spre exemplu, sau apropiidu-ţi ochiul de cameră, pentru un portret.

 

 • Rezultatul perfect: Cu ajutorul funcţiei Live View, poţi verifica dacă ai obţinut rezultatul perfect, înainte de a apăsa declanşatorul. Poţi vizualiza, de asemenea, efectele diferitelor configurări pe acelaşi ecran Intelligent LCD mobil, cu rezoluţie de 460.000-dot şi  Live View Finder 1.4x de 1.440.000-dot, cu arie de vizionare de 100%. Ecranul LCD se rabatează lateral 180° şi pivotează vertical într-un unghi de 270°. Corelarea dintre timpul de expunere şi deschidere poate fi urmărită cu Live View, camera avertizând utilizatorul, cu ajutorul unui sistem bazat pe culori, atunci când configurările nu sunt potrivite.

 

 • Cel mai cuprinzător obiectiv Micro Four Thirds: LUMIX G3 este echipat cu cel mai cuprinzător obiectiv Micro Four Thirds, utilizatorul având posibilitatea de a alege dintr-un spectru variat de configurări optice pentru a le folosi exact pe cele potrivite pentru o situaţie sau alta. Cu 11 lentile Micro Four Thirds marca Leica M şi Leica R poţi selecta un tip de obiectiv pentru fiecare fotografie pe care vrei să o realizezi.

Lasă creativitatea liberă şi obţine maximum la fiecare fotografie

Atât în cazul fotografilor experimentaţi care au nevoie de funcţii avansate precum la camerele DSLR sau în cazul celor amatori care doresc doar să surprindă imagini excepţionale, LUMIX G3 permite obţinerea celor mai bune rezultate. LUMIX G3 oferă asistenţă celor începători pentru a obţine maximum de calitate la fiecare fotografie, dar şi funcţii şi control avansate pentru cei pasionaţi de fotografie, care vor să treacă la următorul nivel:

 

 • Declanşare prin simpla atingere a ecranului: LUMIX G3 vine echipat cu o funcţie revoluţionară de controlare a declanşării prin simpla atingere a ecranului LCD. Mai întâi se focalizează prin full-area touch subiectul care trebuie fotografiat sau fundalul şi apoi se declanşează atingând o singură data ecranul LCD.

 

 • Culori bogate cu Intelligent D-range Control: Cu noua funcţie Intelligent D-range Control, LUMIX G3 permite fotografilor atât amatori cât şi avansaţi, să obţină o reproducere bogată a culorilor în imaginile surprinse pe cameră. Astfel, cerul albastru din zilele senine de vară va apărea în fotografii mai natural ca oricând, camera fiind capabilă să optimizeze expunerea şi să asigure o gradare şi reproducerea unor detalii individuale la nivel de artă.

 

 • Funcţia Intelligent Auto Plus: În plus faţă de funcţionalităţile deja menţionate, modul Intelligent Auto Plus (iA+) marca Panasonic oferă posibilitatea obţinerii celor mai bune rezultate în momentele în care nu ai timp să configurezi manual aparatul şi totuşi nu vrei să ratezi un moment special. Odată activat, acest mod include MEGA O.I.S (Optical Image Stabilising)[2] ce previne blurarea din cauza tremuratului mâinilor şi Intelligent ISO Control care reduce blurarea prin ajustarea automata a nivelului ISO dacă subiectul se mişcă în timp ce este fotografiat. Cu Intelligent Scene Selector camera alege automat cel mai potrivit mod pentru scena în care subiectul este plasat. Spre exemplu, dacă focusul se face pe un chip uman, camera trece pe modul portret, în timp ce focalizarea pe fundal mută camera automat pe modul peisaj. Modul My Colour are 7 efecte preconfigurate – Expressive, Retro, High Key, Sepia şi High Dynamic printre ele – care permit configurarea manuală a culorii, strălucirii şi nivelului de saturaţie.

Fotografii în 3 dimensiuni: LUMIX G3 poate adăuga o nouă dimensiune fotografiilor tale, cu ajutorul obiectivul 3D LUMIX G 12.5mm / F12. Obiectivul generează fotografii 3D fără distorsiuni şi fără decalaje între imaginile pentru ochiul stâng şi pentru cel drept, chiar şi în cazul obiectelor aflate în mişcare.

Noul aparat va fi disponibil si in Romania incepand cu luna iunie, iar pretul acestuia va fi de aproximativ 3399 RON.


[1] La data lansării, 12 mai 2011. Timpul necesar focalizării subiectului este măsurat cu DMC-G3 şi obiectiv LUMIX G VARIO 14-42mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S. (H-FS014042) pentru a muta lentilele la poziţia “2m” din poziţia “infinit”. Poziţia zoom este fixată pe deschidere mare. Metodă de măsurare Panasonic.

[2] Cu obiectivele compatibile

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Panasonic lanseaza Lumix G3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *