Chromium PC – primul mini-desktop cu Chrome OS

Iata ca este anuntat primul desktop-pc cu sistem de operare Chrome OS. Acesta are o carcasa mica, oarecum cubica (10.16 x 9.29 x 9.29 cm) si o constructie modulara. Detaliile tehnice complete sau pretul nu au fost inca dezvaluite. Nu stim decat ca va avea procesoare single sau dual-core x86 pe 64 de biti. Sper ca va dispune si de o solutie de stocare mai consistenta precum si de posibilitatea rularii altor sisteme de operare in paralel cu Chrome OS-ul. Personal, nu cred ca mi-as dori un desktop, fie el cat de mic, care sa lucreze numai in cloud. As prefera un portabil pentru acest sistem de operare.

Ce ziceti, vedeti utilitatea unui desktop care sa lucreze numai in cloud?

Mai multe detalii, aici.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Chromium PC – primul mini-desktop cu Chrome OS

 • May 22, 2011 at 7:47 pm
  Permalink

  pentru americani care nu au creier nici cat o bibilica din moment ce cu placere isi dau datele pe facebook, nu vad o problema. Noi europenii suntem mai sensibili cand vine vorba de datele personale. Majoritatea preferam sa le tinem pe HDD-uri externe de 2.5″ portabile, nu sa le dam de buna voie la te miri ce cloud care le poate revinde sau le mai urca pe diverse pagini de poze sau cine stie ce fac cu ele. Vor fi si aici desigur, persoane care nu vor tine cont de asta. Corporatiile isi vor face propriile datacenter-e, nu sunt ei chiar atat de fraieri sa cada inca in plasa cloud storage-ului. Poate daca toti producatorii de HDD-uri vor da faliment (fortat), vom fi nevoiti sa ne tinem datele prin “norii nebuloasei”. Pana atunci, fraier nu e ala care cere, ci ala care da.

  Si totusi prefer o tableta doar pentru ca sa ma dau pe net… La cubul acela ai nevoie si de un monitor, inca o alimentare, apoi de o tastatura si mouse, si asa ajungi la ditamai desktopul….
  Pretul cubului + monitor + tast + mouse=tableta PC gen Archos sau Allviev de 10″…..(pentru noi romanii…, ca pentru straini iti iei Ipad prima generatie la banii astia)…

  Reply
  • May 22, 2011 at 8:03 pm
   Permalink

   Corect, sunt de acord cu tine. Si da, cloud-ul nu inseamna neaparat ca tinem datele numai la Google. Orice companie serioasa poate integra astfel de solutii.

   Mie, cloud-ul, imi inspira portabilitate in principal. Angajatul sa aiba acces la datele sale de oriunde s-ar afla. Pe de alta parte, intr-o corporatie cu mii de angajati, poate sa insemne ca angajatul are acces la “desktop-ul” sau de pe orice sistem al companiei.

   Reply
 • May 23, 2011 at 7:22 am
  Permalink

  corect, daca acea companie are NAS/SAN-ul ei sau cloud. Altfel nu e tentant deloc sa dai la straini datele tale.
  Companiile deja au VPN-uri facute pentru angajati care sunt mai sigure ca un cloud simplu, cand esti prin delegatii ai tot felul de token-e si autentificari.

  Iar pentru utilizatorii simplii, daca vor portabilitate, s-au inventat o gramada de tipuri de storage portabile (flash de 128GB sau HDD de 1.8″ de 160) daca tot vor sa care pozele cu ei ca nu mai rezista sau filmele….

  Dar oamenii simplii vor cloud, hai sa le dam 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *