Studiu Erricsson: Depindem de cloud-computing

Un studiu realizat recent de Ericsson ConsumerLab in mai multe locatii din lume, inclusiv in SUA si diferite regiuni din Europa si Japonia, a demonstrat ca, tot mai des, utilizatorii se conecteaza la Internet cu ajutorul smartphone-urilor chiar inainte de a se da jos din pat. In 2011, 35% dintre utilizatorii americani de smartphone-uri Android si iPhone au declarat ca au utilizat aplicatii precum Facebook inainte de a isi incepe ziua. Un alt rezultat al studiului ne dezvaluie ca 54% dintre utilizatorii americani de dispozitive portabile de stocare spun ca isi doresc sa le poată sincroniza, in orice moment si de oriunde, cu fisierele stocate pe calculatorul de acasa. In mod similar, 49% dintre respondentii care au aparate de fotografiat isi doresc acces direct catre un mijloc online sigur de stocare pentru imaginile lor.

Utilizatorii din ziua de astazi depind mai putin de tipul de dispozitiv pe care il folosesc, cat mai ales de aplicatiile si serviciile de care dispun – nu doar pentru a avea acces rapid la stiri sau retele de socializare dar si pentru a gasi un restaurant sau pentru activitati de rutina.   Aplicatiile si conturile in cloud devin mai importante decat dispozitivul in sine.

Michael Björn, Head of Research, Ericsson ConsumerLab, a declarat: „Studiul nostru a aratat ca aplicatiile sunt interesante pentru oameni la nivel emotional. Utilizatorii devin atasati de un anumit set de aplicatii care ii ajuta sa aiba mai mult control asupra vietii lor de zi cu zi di sa isi realizeze mai usor sarcinile zilnice. Aplicatiile le dau utilizatorilor senzatia de libertate, pentru ca ei stiu ca, indiferent de situatia in care s-ar afla, pot gasi cu siguranta o aplicatie care sa ii ajute.”

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

5 thoughts on “Studiu Erricsson: Depindem de cloud-computing

 • May 24, 2011 at 8:50 pm
  Permalink

  Pentru americani da, ti-am mai spus ca la lenea lor, nu ii intereseaza ce fac aia cu pozele lor 🙂

  Chestia cu “Social Notworking” sites e o boala, care nu duce spre nimic bine, duce la dependenta…:( E drept ca nimeni nu te declara nebun daca iti citesti mailu dimineata sau ziarul, e recomandat chiar ca destul taiem paduri :(, dar sa vezi care guster te-a mai bagat de seama pe Facebook sau care e pe mess la ora aia de dimineata….e prea de tot.

  Reply
  • May 25, 2011 at 4:07 am
   Permalink

   ma, eu intru in fiecare dimineata sa vad ce s-a intamplat pe blog… clar ca trebuie sa ma dau jos din pat mai intai. 😀

   Reply
 • May 25, 2011 at 7:13 am
  Permalink

  da, pe blog te iert :D, nu poti sa spui ca e Facebook sau mess, e ceva mai avansat si pentru oameni mari 🙂

  Asta e schimb de experienta, iar mess-u e pentru: “hei, cum ai dormit azi noapte? ” “aaaaa,bine dar se putea mai bine, mi-a fost cald” “Iar ai fost in club” “daaaaaa” 🙂 🙂

  Reply
  • May 28, 2011 at 3:24 am
   Permalink

   lasa ma, ca mai merge cate unul din cand in cand 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *