ThinkPad X1 de la Lenovo este oficial

Lenovo anunta astazi oficial lansarea ultraportabilului de 13 inchi Thinkpad X1, creat in special pentru oamenii de afaceri. Este cel mai subtire din clasa sa (17mm grosime) si are incorporate procesoare Intel i3, i5 si i7 de generatia a doua. Configuratia tehnica se mai bazeaza pe o rezolutie de 1366×768 pixeli, pe maximum 8GB memorie RAM, optional modul 3G, Wi-Fi N si o autonomie de pana la 5.5 ore.

In acelasi timp, ThinkPad X1 indeplineste opt specificatii militare (umiditate, soc termic, soc mecanic, temperatura joasa, temperatura inalta, praf, presiune, vibratii), astfel incat datele voastre sa fie cat mai in siguranta. Ecranul utilizeaza sticla Corning Gorilla pentru extra durabilitate, rigiditate si rezistenta la zgarieturi.

Thinkpad X1 vine in premiera cu tehnologie RapidCharge care incarca un acumulator pana la 80% in doar 30 de minute. Dintre accesoriile mai importante amintim de iluminarea tastaturii sau de tehnologia Intel Wireless Display pentru streaming full HD fara cabluri.

Va fi disponibil de luna viitoare cu preturi incepand de la 1300 Euro.

Comunicatul, pe urmatoarea pagina.

The Crossover PC: Noul laptop Lenovo ThinkPad X1

combină tehnologia de business cu cea multimedia

Descoperă cel mai subțire și cel mai performant laptop de 13 inch echipat cu noua tehnologie RapidCharge[1] pentru baterie

România, 24 mai 2011 – Lenovo a anunţat astăzi lansarea laptop-ului ThinkPad X1, cel mai subţire şi mai performant din clasa sa. Creat pentru oamenii de afaceri care au nevoie de cea ce este mai bun din punct de vedere al performanţei, mobilităţii şi divertismentului, laptopul oferă un stil simplu şi totuşi modern, cu tastatură iluminată, baterii cu încărcare rapidă şi o serie de opţiuni multimedia şi de performanţă.

„În condițiile unei piețe de business dezvoltate, Lenovo echipează laptop-ul pentru afaceri cu cele mai noi opţiuni multimedia şi cele mai performante tehnologii. Toate acestea, într-un design stilat, ultra-subţire și fără a compromite ultra-portabilitatea”, a declarat Aurel Neţin, Country Manager România, Bulgaria şi Moldova. „Ne-am bazat pe informaţiile obţinute de la clienţii noştri pentru a crea ThinkPad X1, pe care l-am dotat cu opţiuni netradiţionale pentru un laptop business, precum sunet Dolby Home Theater, o tastatură modernă şi un ecran durabil, super-luminos, protejat cu sticlă Corning® Gorilla®, care livrează caracteristicile de securitate, durabilitate şi manevrabilitate pentru afaceri pentru care este cunoscut ThinkPad”.

Design-ul ultra-subţire satisface o performanţă de elită

Fiind cel mai subţire ThinkPad, laptopul ThinkPad X1 măsoară mai puţin de 17 mm. În designul ultra-subţire sunt integrate procesoare Intel Core i3, i5 şi i7 de a doua generaţie, oferite de obicei pe laptopurile Lenovo mari, de 14 şi 15inch. Această tehnologie permite laptopurilor ThinkPad X1 să aibă o performanţă dublă a CPU şi o performanţă grafică cvadruplă, comparativ cu ThinkPad X301, versiunea anterioară de 13 inch a laptopurilor Lenovo.

Începând de la doar 3.7 pounds/1.72kg, laptopul ThinkPad X1 este extrem de uşor şi rezistent datorită carcasei interioare şi suportului de magneziu. Ecranul utilizează sticlă Corning® Gorilla®pentru extra durabilitate, rigiditate şi rezistenţă la zgârieturi. ThinkPad X1 îndeplineşte opt specificaţii militare (umiditate, șoc termic, șoc mecanic, temperatură joasă, temperatură înaltă, praf, presiune, vibrații), astfel încât profesioniştii în mişcare să poată lucra oriunde cu încredere.

Reîncărcare rapidă cu RapidCharge şi acces wireless pentru mai mult timp

Laptopul ThinkPad X1 lansează noua tehnologie RapidCharge care încarcă o baterie până la 80% în doar 30 de minute. Această tehnologie permite o încărcare de 2.5 ori mai rapidă decât o baterie ThinkPad obişnuită, oferindu-le utilizatorilor mai multă libertate pentru a lucra mai rapid atunci când se află în mişcare. RapidCharge combină celule de încărcare rapide cu o baterie de 1.000 de cicluri creată să dureze timp de trei ani. Utilizatorii pot alege să achiziţioneze o baterie RapidCharge externă pentru ca laptopul ThinkPad X1 să dubleze viaţa bateriei până la 10 ore.

Tastatura ThinkPad într-o nouă lumină

Lenovo a modernizat cu atenţie aspectul tastaturii, păstrând în acelaşi timp aceeaşi experienţă la atingere şi funcţionalitate a tastaturii clasice ThinkPad. Design-ul simplificat elimină câteva aspecte cheie moştenite, precum SysRq, păstrând în acelaşi timp o funcţionalitate bogată, inclusiv controale multimedia şi voice-calling dedicate. În condiţii de lumină redusă, utilizatorii pot aprinde lumina din spatele tastaturii, prezentă pentru prima dată pe un laptop ThinkPad din clasa de business. În plus, păstrând tradiţia ThinkPad, tastatura este rezistentă la scurgeri accidentale de lichide.

Sunet puternic, imagini fascinante pentru muzică şi filme

PC-urile pentru afaceri nu sunt în mod obişnuit recunoscute pentru experienţa audio/vizuală, dar ThinkPad X1 schimbă acest lucru prin sunetul bogat şi puternic datorită Dolby Home Theatre v4 şi display-ului high-definition foarte clar (350 NIT). Fie că ascultă la căşti, la boxele incorporate sau la un home theater conectat, utilizatorii vor avea parte de o experienţă de divertisment captivantă. De asemenea, cu portul HDMI şi tehnologia Intel Wireless Display, utilizatorii pot alege să conecteze sau să emită 1080p fără cabluri la un TV sau proiector.

Inovaţii pentru clasa business

Laptopurile ThinkPad de la Lenovo prezintă o platformă de noi inovaţii care satisfac nevoile majore de afaceri, inclusiv: video şi voice calling, enterprise management şi o experienţă de computing uşor de utilizat. Datorită camerei de 720p opţională cu mobile broadband, microfoanelor high definition şi modurilor avansate de apelare, laptopul ThinkPad X1 asigură apeluri video clare. Securitatea solidă este dată de tehnologia Intel vPro opţională, hard drive-uri codate cu suport de gestionare la distanţă şi un cititor de amprente cu o singură atingere pentru aprindere şi autentificare.

Pentru startup şi shutdown rapid şi uşor, laptopul prezintă Enhanced Experience 2.0 de la Lenovo pentru Windows 7 – o caracteristică unică în industrie pentru produsele Lenovo, care le permite utilizatorilor să lanseze sistemul de operare în medie cu 20 de secunde mai rapid decât un calculator obişnuit cu Windows 7.

Preţuri şi disponibilitate[2]

Laptopul ThinkPad X1 va fi disponibil începând cu luna iunie, prin intermediul partenerilor de afaceri şi online la www.lenovo.com. Preţurile încep de la aproximativ 1300 euro fără TVA


[1]RapidChargede la Lenovo este prima baterie cu încărcare rapidă care suportă o 1000 cicluri de reîncărcare

[2]Preţurile nu includ taxele sau livrarea şi stau sub rezerva modificărilor fără o notificare în prealabil şi unor termeni şi condiţii specifice. Preţurile de revânzare pot fi diferite. Preţurile nu includ toate caracteristicile promovate. Toate ofertele stau sub rezerva disponibilităţii. Lenovo îşi rezervă dreptul de a modifica ofertele de produse şi specificaţiile în orice moment fără o notificare

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *