alte cateva imagini din Taipei

Incepe sa-mi placa aici in Taipei, poate si pentru ca am avut norocul sa fie o vreme blanda, nu foarte calduroasa. Singurul lucru cu care nu ma pot obisnui este mancarea locului. Din fericire, exista destule restaurante cu specific mai comestibil. Altfel, nu stiu ce ma faceam. Am vazut si mirosit niste chestii tare ciudate, oribile chiar, la micul dejun; numai omleta m-a mai tinut pe loc.In schimb, am baut un lichior demential aseara, Umeshtu Honey, o bautura alcoolica din prune amestecata cu miere. Delicioasa…

Este un oras al contrastelor absolute, cum nu am mai vazut in citadelele europene pe care le-am vizitat pana acum. Cladiri inalte, noi, luxoase langa altele vechi si prafuite. Copaci la tot pasul, multa verdeata dar si poluare industriala. Masini de lux dar si multe scutere, mijlocul de transport de baza aici. O infrastructura de sosele si transport public la care noi inca mai visam, si vom mai visa mult timp de acum incolo. Si am mai remarcat ceva: toata lumea se fereste de soare, asteapta autobuzele numai la umbra si daca este nevoie sa mearga pe un trotuar insorit, folosesc umbrelele. De ce oare?

Am mai facut cateva fotografii, le gasiti pe urmatoarea pagina.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “alte cateva imagini din Taipei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *