Asus X101 – Configuratia si un mic videoclip “Hands On”

Am aflat si configuratia netbook-ului Asus X101 care vine cu sistemul de operare MeeGo al celor de la Intel. Fisa sa tehnica cuprinde urmatoarele: un ecran de 10.1 inchi LED cu o rezolutie de  1024×600 pixeli, un procesor Atom N435, memorie RAM de 1GB, stocare pe un SSD de 8GB, Wi-Fi N, Bluetooth 3.0 si o baterie cu 3 celule. Dimensiunile sale sunt 262 x 180 x 17.6mm iar greutatea de numai 950 grame. Este disponibil in negru, alb, rosu sau maro.
Dupa ce l-am butonat vreme de cateva minute, sistemul de operare Meego mi s-a parut foarte simplu de utilizat, intuitiv si destul rapid la preluarea comenzilor si incarcarea programelor. Este clar, voi avea nevoie de o perioada mai lunga de utilizare pentru a-mi putea da cu parerea mai obiectiv despre el. Sunt curios daca si cand va ajunge in Romania. In orice caz, pretul de start de 199 USD il face un echipament extrem de interesant.

Pe urmatoarea pagina gasiti si un scurt videoclip facut ieri la evenimentul de lansare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Asus X101 – Configuratia si un mic videoclip “Hands On”

  • May 31, 2011 at 10:55 am
    Permalink

    Aberant, acum si Meego pe felie…. Nu aveam destul Android, Chrome, IOS, Windows si QNX, mai trebuie sa mai facem o babiloniada, sa mai bagam in amalgam si Meego asta. E greu sa fii developer in ziua de azi, nu stii pentru cine e mai profitabil si mai avantajos sa dezvolti software sau joace…

    Asa e omu, trebuie sa complice totul.

    Reply
  • May 31, 2011 at 10:59 am
    Permalink

    Am uitat si de WEB OS al lui HP, chiar e aberant. Nici nu stii ce merita sa utilizezi. Fiecare are lipsuri si are ce nu are celalalt…. 🙁

    Reply
  • Pingback: Asus X101 - netbook cu MeeGo - Gadget.ro - Hi-Tech Lifestyle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *