Computex 2011: Asus Lamborghini VX6S – un prototip interesant

Ce-mi vazura mie ochisorii la standul Asus? Oarecum ascuns de atentia publicului, intr-o vitrina separata de suratele VX6, inchis si fara posibilitatea unui “hands on”, statea un netbook Asus Lamborghini VX6S. Acel S mi-a captat intreaga atentie si imediat am parcurs fisa tehnica. Surprizaaa.. Este un prototip care dispune de noul procesor Intel Atom NM10 precum si de o placa grafica AMD Radeon 6470M care are incorporata tehnologie AMD HD3D. Interesant, nu? Adica… o sa fie primul netbook 3D? Pe de alta parte, procesorul Atom la 1.66 Ghz nu prea ar fi capabil de ssutinerea 3D-ului iar placa video este entry-level, nicidecum vreuna de top. Dar, atunci de ce ar pune accentul cei de la Asus pe tehnologia AMD HD3D? Ceva imi scapa.

In rest, acelasi look incredibil de portocala mecanica, ecran de 12.1 inchi cu o rezolutie de 1366×768 pixeli, 4GB memorie RAM, hdd de 500GB, 2 porturi USB 3.0,┬á Wi-Fi N, Bluetooth 3.0 si acumulator cu 6 celule. Nu ii lipseste un sistem audio Bang & Olufsen Ice Power.

Update: Trebuia sa aflu adevarul asa ca i-am bagat intr-o mica sedinta pe reprezentantii Asus. M-am dus senin la o domnisoara si am intrebat-o. Este netbook-ul ala 3D? Mirata, a citit si ea specificatiile. ­čśÇ S-a dus repede la seful ei, au discutat ceva in limba lor, apoi s-au dus amandoi si au citit specificatiile; mi-am dat seama ca habar nu avesesera ce configuratie era anuntata acolo. Apoi au sunat la Sediul Central sa vorbeasca cu PM-ul produsului. ­čśÇ Am asteptat calm sa-si termine convorbirea, dupa care mi-au comunicat ca este o greseala, vor sterge cele scrise acolo. :O)) Si totusi, Asus lucreaza la un netbook 3D? Ca nu apareau acele informatii, pe aceea hartie, de capul lor.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

7 thoughts on “Computex 2011: Asus Lamborghini VX6S – un prototip interesant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *