Olympus E-PL2: o camera micro 4/3 extrem de interesanta

Astazi, la un eveniment organizat de catre cei de la MGT Educational, am utilizat pentru scurt timp camera foto in format Micro 4/3 Olympus E-PL2 impreuna cu obiectivul pancake de 17mm. Cele 20 de minute au fost de ajuns pentru a ma convinge de calitatile ei, in primul rand datorita rezultatelor foto obtinute. La exterior, in lumina naturala si in modul automat, am obtinut fotografii destul de reusite, clare, corect expuse, cu o coloristica vibranta. Singurul lucru care m-a deranjat la ea este faptul ca pe ecranul LCD, in lumina puternica, distingi destul de greu meniurile sau scenele pe care vrei le vrei fotografiate.

Olympus-ul E-PL2 este o camera cu obiective interschimbabile, are un senzor de 12.3 Megapixeli, ISO intre 200 si 6400, ecran LCD de 3 inchi si o viteza de fotografiere in rafala de 3 cps. Detaliile tehnice complete pot fi gasite pe site-ul Olympus Romania. De asemenea, am remarcat ca filmeaza la rezolutii HD de 720p si pot spune ca o face foarte bine.

Olympus E-PL2 este o camera cu dimensiuni destul de compacte, usor de manevrat si intuitiva in utilizare, fiind in acest fel un companion de incredere in vacante sau calatorii dar si in cadrul evenimentelor sociale. Fara efort si fara cunostinte avansate puteti obtine fotografii reusite in aproape orice conditii. Mi-ar placea sa am alaturi de mine in vacante o astfel de camera, poate si cu alte obiective cu zoom.

Cateva exemple foto, pe urmatoarea pagina.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *