Panasonic anunta Lumix-ul GF3, cea mai usoara camera cu obiective interschimbabile din lume

Acum, la inceput de vara, Panasonic anunta camera Micro 4/3 DMC-GF3 care cantareste doar 222g, fiind in acest fel cea mai mica si mai usoara camera cu obiective interschimbabile si flash incorporat din lume. Datorita noii structuri, camera foto DMC-GF3 este cu aproximativ 16,7% mai subtire si cu  16.2% (aproximativ 43g) mai usoara decat predecesoarea sa, DMC-GF2.

Panasonic LUMIX GF3 este echipata cu procesorul de imagine Venus Engine FHD, are un senzor Live MOS de 12.1 megapixeli, sistem ultra rapid Contrast AF care realizeaza cel mai rapid autofocus din lume (aproximativ 0.1 secunde), viteza de fotografiere in rafala de 3.8 cps precum si filmare la rezolutii full HD in format AVCHD cu autofocus si functie de tracking.

Pe langa popularul si super-utillul mod iA (Intelligent Auto), cei de la Panasonic lanseaza si modul iA Plus care functioneaza nu doar pentru fotografii, ci si pentru inregistrari video. Odata activat, acest mod include MEGA O.I.S (Optical Image Stabilising) ce previne blurarea din cauza tremuratului mainilor si Intelligent ISO Control care reduce blurarea prin ajustarea automata a nivelului ISO daca subiectul se misca in timp ce este fotografiat

Camera DMC-GF3 ofera multe functii creative cum ar fi: My Color cu 7 efecte preconfigurate – Expressive, Retro, High Key, Sepia, High Dynamic si Miniature Effect, sau Photo Style care are efecte preconfigurate precum Standard, Vivid, Natural, Monochrome, Scener sau Portrait.

GF3 va fi disponibila in mai multe culori – negru, alb, rosu, maron si roz. Aflu cat pot de repede disponibilitatea si pretul.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *