Miele: Dupa 110 ani

Stiati ca cei de la Miele au fost inventatorii masinii de spalat? Eu habar nu aveam. Am aflat acest lucru abia astazi, in cadrul unui eveniment Miele care s-a desfasurat in showroom-ul lor din Otopeni. Da, aveti in fotografie chiar o masina de spalat din anul 1901, construita dintr-o cuva de lemn si care avea si un uscator de rufe. Tare, nu?

Prin anii 1930, masina de spalat era deja mai aerodinamica, chiar daca tot lemnul statea la baza constructiei.

Dupa 110 ani, mai exact astazi, cei de la Miele au anuntat si in Romania un adevarat ansamblu de spalat si uscat rufe, format din masina de spalat W5000 Supertronic cu dozator automat si uscatorul de rufe T8000, tot Supertronic, care pot fi aranjate si pe verticala pentru economisirea spatiului ocupat, ca in imaginea de mai jos.

Cateva cuvinte despre cele doua echipamente. Masina de spalat W5000 are un sistem cu senzori care ajusteaza automat programele in functie de tipul de materiale. Dispune si de tehnologie de spalare cu abur – Steam Care – care reduce necesitatea calcarii ulterioare a hainelor cu pana la 50%. O alta functie misto este sistemul AutoDos, primul dozator automat de detergent pudra si lichid. Acesta dozeaza automat cantitatea de detergent necesara, permitand economii de pana la 30% pentru produsele de spalare. T8000 usuca hainele prin intermediul unui sistem de pompare a aerului cald, oferind, in acelasi timp, eficienta energetica A.

Miele, din cate am inteles de la cei prezenti acolo, sunt electrocasnice de calitate, care isi fac treaba asa cum trebuie, eficiente, fiabile, cu o durata de viata de peste 20 de ani. Dar, eficienta si calitatea Miele au preturi pe care nu si le poate permite oricine. Cu toate acestea, business-ul lor in Romania a crescut cu peste 45% fata de anul trecut.

De asemenea, in cadrul aceluiasi eveniment, a fost anuntat un parteneriat intre Miele si Riedel ( producatorii vestitelor pahare din cristal pentru vin). Cei de la Riedel spun ca masinile automate de vase marca Miele sunt singurele care pot spala si clati asa cum trebuie un pahar de cristal. Nu ii contrazic. Dar pe cele de bere? 😀 Importatorul Riedel in Romania este Vinexpert.

Alte cateva imagini de la eveniment, mai jos. Gazde ne-au fost Ioanna Balogianni si Spiros Stathis de la Miele, precum si Florin Bejan de la Vinexpert, companie care a organizat si o degustare de vinuri.

 

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *