Noul Sony Vaio Z – mai subtire, mai usor, mai impresionant

Sony au anuntat astazi un nou si suberb Sony Vaio Z cu ecran de 13.1 inchi (33.2cm), mai usor, mai subtire, mai impresionant.  Cantareste doar 1.15kg, profilul are o grosime de numai 16.65mm iar carcasa este “confectionata” din aceeasi fibra de carbon care ii confera atat eleganta, stil cat si rezistenta superioara.

Daca nu ma insel, este primul Vaio Z care nu are unitate optica integrata, acesta fiind si motivul formelor atat de compacte. Personal, nu ma dau in vant dupa o unitate optica incorporata dar stiu ca sunteti cativa pe aici care ati avea nevoie si de asa ceva. Sony nu v-a lasat de izbeliste si a creat un Power Media Dock care incorporeaza unitatea optica, chiar una bluray daca aveti nevoie, plus o placa grafica mai puternica. Prin intermediul acestui docking se mai pot conecta inca 3 monitoare suplimentare.

Configuratia modelului de top s-ar putea baza pe un procesor quad-core Intel Core i7-2620M la 2.7 Gz, 8 GB memorie RAM, o placa integrata Intel HD si una AMD Radeon HD 6650M in docking, stocare intr-un RAID SSD de 256GB (4x64GB) si o rezolutie a ecranului de 1600×900 pixeli. Nu ii va lipsi iluminarea tastaturii si o autonomie de pana in 7 ore cu acumulatorul standard, extensibila pana la 14 ore cu un acumulator suplimentar.

Se pare ca isi va face aparitia pe pietele europene in luna iulie. Cred ca vom asista la o lansare cat de curand si in Romania…

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *