Scanati-va pozele vechi si negativele

Un gadget de care as avea mare nevoie. Am o gramada de fotografii din anii in care digitalul nici nu aparuse la orizont si, bineinteles, o multime de filme alb-negru sau chiar color. Daca s-ar putea, intr-un mod foart simplu, as vrea sa le pot transfera pe toate in mediu digital. Cei de la Hama s-ar putea sa ma ajute in acest sens. Si poate si pe unii dintre voi, mai purii, ca mine. (puríu, -ie, adj., s.m. (reg.) 1. (adj.) cărunt; bătrân. 2. (înv.) tată.) 😀

La IFA Berlin (in septembrie) vor lansa un mini-scanner cu ajutorul caruia vom putea scana fotografii de 10×15 cm sau chiar negative. Fotografiile 10x15cm se vor scana in 5 secunde la o rezolutie de 300ppi iar o bucata de film negativ cu 6 cadre in numai 10 secunde la 1200ppi. Destul de rapida dracia, nu? Fotografiile digitalizate vor putea fi transferate direct pe un PC sau salvate pe un card SD. Va avea un pret de aproximativ 89 Euro.

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Scanati-va pozele vechi si negativele

  • July 20, 2011 at 7:45 am
    Permalink

    Daca ar suporta si diapozitivele… In carcasele alea speciale, adica 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *