ViewSonic: Un trio veritabil

ViewSonic au anuntat o noua tableta cu ecran de 10.1 inchi, pe numele ei ViewPad 10pro. Nimic interesant pana aici. Doar am mai vazut tablete cu un astfel de ecran.

Prima noutate consta in faptul ca tableta ViewSonic are dual-boot, adica doua sisteme de operare preinstalate: Windows si Google Android 2.3. Dar surprizele nu se opresc aici. Intel intra in combinatie prin intermediul procesorului care o echipeaza: un Atom Z670 la 1.5GHz . Acesta are un consum de energie redus, fiind proiectat special pentru astfel de echipamente.

Destule noutati pentru un producator mic, nu? Dual boot, Windows+Android, plus Intel pe o tableta? Tare! Un trio veritabil!

Ar fi fost perfect daca aveau un Honeycomb. Dar, toate la vremea lor.

Mai amintim de ecranul multitouch de tip capacitiv care afiseaza o rezolutie de 1024×600 pixeli, de memoria RAM de 2GB, de Wi-Fi-ul 802.11 b/g/n, Bluetooth-ul 2.1 + EDR, HDMI-ul out, camera web frontala de 1.3 megapixeli, slotul microSDHC cu suport de pana la 32GB  si de autonomia de pana la 8 ore.

Android-ul 2.3 functioneaza ca un serviciu in Windows, activarea lui facandu-se doar prin apasarea icon-ului dedicat. Se pare ca nu este nevoie de restart pentru a face switch-ul intre cele doua OS-uri.

Producatorii o targeteaza catre utilizatorii de business, in special datorita sistemului Microsoft preinstalat. In plus, ei promit ca ViewPad-ul 10pro este capabil sa ruleze continut full HD.

Aceasta vine in doua configuratii:

1.Windows 7 Professional + Android 2.3 + SSD de 32GB – 699 $

2. Windows 7 Home Premium + Android 2.3 + SSD de 16GB – 599 $.

Va fi disponibila pe pietele internationale de la sfarsitul acestei luni.

Via.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *