Viscri – un coltisor uitat de lume

Da, v-am spus ca am trecut prin Viscri. Un satuc sasesc departe de lume, uitat parca de ea. Un satuc devenit vedeta peste noapte datorita faptului ca Printul Charles si-a cumparat o proprietate aici. Acum, o parte a satului a devenit parte a patrimoniului Unesco, asa ca trebuie pastrat asa cum este el. Cu casele lui vechi, neasfaltat, neatins de civilizatie.Ceea ce nu este un lucru deloc rau.

Asta nu-i scuza pe edilii judetului. Soseaua prin care putem ajunge acolo este numai gropi, asfaltul aproape ca este pe cale de disparitie. Nici macar vizitele unei persoane atat de importante nu i-a facut sa miste un deget. Si totusi, era foarte multa lume in vizita la Viscri. Foarte multi straini. Poate deveni un punct turistic important. Este deja, dar cu putina atentie poate deveni si mai important.

Inca ceva. In seara asta am petrecut timpul prin Cetatea Sighisoarei. Daca va vine sa credeti, cladirile importante nu erau luminate, nu erau puse in valoare. Nici macar stradutele nu erau luminate.  Doar ici-colo, se mai vedea cate o luminita de la casele oamenilor sau de la pensiuni.Si, totusi, Sighisoara era plina de turisti. Ii putem trata cu mai mult respect?

Din Viscri, cateva imagini mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Viscri – un coltisor uitat de lume

 • May 4, 2015 at 2:29 pm
  Permalink

  Dear people,
  I am member of a German group of students who will do a film about Viscri and the socks being made there. We will travel to Viscri only in 2 weeks, but already created a facebook page.
  I would kindly like to ask you, if we could use the photo sat_viscri_10 for our Facebook page, naiming our site as a source.

  I would be very happy if you could answer.

  Kind regards
  Belinda Npssel

  Reply
  • May 4, 2015 at 5:12 pm
   Permalink

   you can use it, of course. enjoy your stay in Romania.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *