Optimus Black: mini camera foto la purtator

Butonam de cateva zile LG-ul Optimus Black, un smartphone elegant si cu o configuratie de ultima generatie bazat pe versiunea de Android 2.2 Froyo. Am zis butonam, pentru ca nu sunt singur, este un smartphone de familie acum. Ii testam calitatile pe rand: eu, sotia, pustiulica, sotia, pustiulica, pustiulica… Nici ca i-am mai vazut ecranul ala Nova vreo doua zile. ­čśÇ Astazi l-am confiscat ca sa salvez fotografiile din el.

In weekendul care tocmai a trecut i l-am incredintat sotiei, o infocata amatoare de smartphone-uri performante. Chiar mai entuziasta decat mine cateodata. ­čśÇ Fiind plecati la plimbarica prin tara, am rugat-o sa fotografieze si sa filmeze ce i se pare ei mai interesant. Zis si facut.

Pe partea de fotografiere nu are o interfata foarte complicata, ci dimpotriva: intuitiva, usor de utilizat. Posibilitatile de setare sunt tinute la minim. Totusi, cei mai importanti parametri in modul fotografie sunt: Focalizarea (Automat, Macro, Continua, Urmarire Fata),  Dimensiunea Imaginii, Tipul de Scena (Normal, Portret, Peisaj, Sporturi, Apus de Soare, Noapte), ISO-ul, Balansul de Alb (Automat, Incadescent, Insorit, Fluorescent, Innorat), Efectul de Culoare (Fara, Sepia, Alb-Negru, Negativ, Viu), Temporizator, Mod Captura (Fotografiere Continua, Fotografiere fara Focalizare, Fotografie Zambet, Portret, Panorama, Lipire Fotografie, Foto Animata) sau Calitatea Imaginii.

Surpriza a fost cand am trecut imaginile foto pe computer, pentru ca pe ecranul telefonului se vedeau deja foarte bine. La fel de frumoase sunt si pe un ecran mai mare. Este clar, am avut parte de lumina naturala din plin, in aceste conditii fotografiile fiind impecabile. Culori naturale, vibrante chiar, imagini clare (sharp cum zic profesionistii) si bine focusate. Deci, in conditiile in care nu aveti o camera foto dedicata alaturi de voi si cand lumina de afara este intr-o cantitate abundenta, Optimus-ul Black cu al lui senzor de 5 Megapixeli poate obtine rezultate decente, chiar foarte bune.

Daca nu ma credeti pe vorbe, iata ce a iesit din manutele doamnei de langa mine. Doua galerii, mai jos.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Optimus Black: mini camera foto la purtator

  • August 23, 2011 at 5:41 am
    Permalink

    M-am jucat ╚Öi eu cu telefonul celor de la LG. Este foarte u╚Öor ╚Öi se mi╚Öc─â cu talent prin meniul Android. Camera foto de 5 Megapixeli este super ╚Öi dovad─â sunt imaginile de mai sus. ­čÖé

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *