Sony Nex VG20 – o nava spatiala?

Nu, nu este Starship Enterprise. Este noua camera Nex VG20, o superba realizare a celor de la Sony, un gadget de lux chiar. Cred ca este cea mai compacta camera video cu obiective interschimbabile pe care am vazut-o pana acum. Aceasta dispune de un senzor Exmor™ APS HD CMOS de 16.1 megapixeli care promite captarea unor imagini deosebite chiar si in conditii de iluminare precara si, in plus, vine cu suport pentru formatul RAW. VG20 inregistreaza la rezolutii full HD in format AVCHD cu sunet 5.1. De asemenea, dispune de efecte Cinema Tone Gamma  si Cinema Tone Color care pot oferi filmarilor un look cinematic, asemanator productiilor cinematografice de la Hollywood.

La un pret de aproximativ 2200 USD vine si cu un obiectiv  SEL18200 F3.5-6.3 E-mount care are un zoom optic 11x, stabilizare optica si un autofocus rapid si silentios. Pot spune ca, pentru cei pretentiosi sau profesionisti, nu deste deloc o camera scumpa. Baietii de la departamentul nostru video saliveaza deja la ea.

Un scurt promotional al ei, mai jos.

 

Sony NEX-VG20 Promotional Video from H. Paul Moon on Vimeo.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *