Electrocasnice Smart de la Samsung – IFA Berlin 2011

Am trecut si prin Hala “de albe” a celor de la Samsung. Ma rog, nu stiu de ce le mai spune “albe” pentru ca ele pot fi cumparate acum intr-o varietate de nuante si materiale.  Stiu ca electrocaniscele nu prea fac obiectul acestui blog. Pe de alta parte sunt o categorie de produse de care avem nevoie zi de zi. Nu stiu ce ne-am face fara un frigider, un aspirator sau o masina de spalat. Chestii esentiale in viata omului modern. Echipamente care, la cat de ocupati suntem in aceste timpuri, ne ajuta preluand sarcinile casnice cele mai obositoare.

Cei de la Samsung sunt unii dintre cei mai importanti playeri pe aceasta piata in Europa. Ocupa primul loc in vanzarile de frigidere si cuptoare cu microunde. Locul 1 in UK la aspiratoarele robot. Chiar au deschis o fabrica in Polonia, pentru a produce in Europa pentru nevoile si gusturile europenilor.

Acum, ne propun o noua gama de electrocasnice: cele SMART, inteligente. Vor sa creeze un intreg ecosistem in care toate electrocasnicele din casa sa comunice ori intre ele, ori cu noi.  Sunt mai eficiente, atat din punct de vedere al randamentului cat si al consumului de curent.  Am vazut acolo frigiderul cu Internet, cu Twitter. Un frigider care avea ecran tactil, cititor de carduri si aplicatii diverse: pentru notite, starea vremii, galerie foto etc. Am mai vazut un frigider din seria G care incorpora o capacitate de 400 litri intr-un corp de combina frigorifica normala. In general mi-au placut design-ul, finisajele si materialele de pe noile echipamente casnice. Masinile de spalat, frigiderele, aspiratoarele arata intr-un mare fel. Parca iti vine cheful sa le folosesti tot timpul.

Cateva imagini din hala cu pricina, pe urmatoarea pagina.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *