Toshiba Z830 – ultra-subtire, ultra-usor, ULTRABOOK

Cei de la Toshiba anunta seria de ultraportabile cu ecran de 13.3 inchi, Z830. Mai degraba le putem numi ultrabook-uri.

Acestea au o greutate de aproximativ 1.12Kg si o grosime de numai 15.9 mm, spargand practic barierele portabilitatii la aceasta dimensiune a ecranului. In plus, cei de la Toshiba ne asigura ca sunt si destul de rezistente. Au o carcasa din aliaj de magneziu sustinuta de o structura cu design tip “fagure de miere” si noi structuri interne ranforsate pentru o mai buna absorbtie a socurilor, rigididate crescuta si rezistenta la apasare.

Extrem de portabile dar si puternice. Fisa tehnica suna asa: a doua generatie de procesoare Intel Core pentru Ultrabook (i3, i5 sau i7 – dupa buget), pana la 6GB memorie RAM, stocare pe SSD-uri de 128GB, tastatura luminata si rezistenta la stropire, WLAN, Bluetooth™ 3.0, Mobile Broadband (optional) si Gigabit Ethernet LAN. Nici la partea de conectica nu stau rau deloc, utilizatorii avand la dispozitie 1 port  USB 3.0, 2 porturi USB 2.0, Multi-Card Reader, VGA-out, HDMI out si suport Intel Wireless Display (in functie de configuratie).

In primul rand ca sunt tare incantat de cum arata. Apoi, de faptul ca intr-un corp compact cu o greutate tipica de netbook de 10 inchi, avem o putere de procesare cu mult superioara. Cu siguranta ca pretul va fi mult mai mare fata de cel al unui netbook dar sunt persoane dispuse sa il plateasca.

Isi vor face aparitia in Europa in toamna aceasta, mai spre sfarsitul ei. Inca nu au fost comunicate preturi.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *