X10 – o superba compacta de la Fujifilm

Se pare ca cei de la Fujifilm au prins gustul camerelor digitale cu aspect retro. Dupa succesul obtinut cu X100, o compacta retro putin cam scumpa, ne ofera acum o alternativa mai ieftina prin modelul X10.

Ca o paranteza, am vazut X100 la F64.ro, arata retro, este foarte bine construita dar este un pic cam masiva. X10 promite un look asemanator intr-un corp mai mignon, mai portabil.

Aceasta are un senzor de 12.1 megapixeli EXR CMOS, un obiectiv 28-112mm cu diafragma f/2.0-2.8, vizor optic, AF in 49 de puncte, ISO 100-3200, compatibilitate SDXC, ecran LCD de 2.8 inchi si inregistrare full HD. Specificatiile complete, aici.

Imi place foarte tare ca zoom-ul se manevreaza direct de pe obiectiv, ca la DSLR-uri, astfel ca avem un control mai exact asupra lui. Din pacate, nu este prevazuta si cu un inel pentru focus manual. Vine si cu husa de piele, intocmai ca aparatele pe film ale anilor 60-70-80.

Ce sa spun, cred ca este compacta pe care o asteptam. Stilata, eleganta, retro, o bijuterie de camera.

Va fi in magazine din octombrie la un pret de aproximativ 700 USD.

Mai jos, aveti si videoclipul oficial de prezentare. Este foarte interesant, va recomand sa-l urmariti.

 

 
 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “X10 – o superba compacta de la Fujifilm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *