Cateva fotografii realizate cu Sony Alpha 77

La evenimentul Sony desfasurat aseara am realizat cateva fotografii cu ajutorul camerei Alpha 77, o digitala SLT cu oglinda translucida. Aceasta tehnologie, dupa cum v-am mai spus si in alte randuri, are doua avantaje majore: autofocus continuu si mai rapid precum si o viteza de fotografiere in rafala la nivelul camerelor profesionale, in aceast caz valoarea fiind de 12 cps!!!

Dintre caracteristicile ei tehnice mai amintesc de sistemul de focalizare automata in 19 puncte, cu 11 senzori tip cruce, vizor XGA OLED care ofera o imagine destul de buna, senzor Exmor APS HD CMOS de 24.3 Megapixeli, procesor ultra-rapid Bionz, senzitivitate ISO intre 100 si 16000, stabilizator de imagine SteadyShot si de ecranul LCD cu o diagonala de 7.5 cm.

Mi-a placut faptul ca este o camera robusta, solida, cu un corp construit din aliaj de magneziu. In plus, are protectie la praf si la umezeala, astfel ca poate fi utilizata in conditii cat mai diverse. Am mai remarcat si posibilitatile de control manual, avand rotite dedicate atat pentru modificarea diafragmei cat si al timpului de expunere, la fel ca la DSLR-urile avansate, profesionale.

Ce mai mi-a placut la ea? Filmeaza la rezolutii Full HD cu autofocus continuu. Un plus categoric fata de camerele DSLR. Si, am remarcat si bogatia de functii automate care va pot ajuta sa realizati instantanee frumoase, deosebite, originale. Amintesc de cea mai misto functie panoramica de pe o camera foto, Sweep Panorama, de modul HDR auto care ofera rezultate destul de bune sau de efectele de genul Soft Focus, Partial Color (Red, Yellow,  Blue, Green), Pop Color, Miniature, Monochrome (Rich-Tone si High Contrast), Toy camera, Posterization (Color sau B/W) sau Retro Photo.

Din pacate, aseara, nu am putut folosi chiar toate functiile ei. Am fotografiat in conditii de iluminare slaba si m-am folosit la maxim de viteza de fotografiere in rafala sau de functia HDR. Cateva exemple, mai jos.

Dupa cum puteti observa, chiar in aceste conditii de iluminare, sunt unele cadre destul de reusite, corect focalizate si cu un nivel al zgomotului extrem de redus. Sper sa ma mai pot juca cu ea cat de curand. ­čśÇ

PS. Revin si cu o scurta filmare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Cateva fotografii realizate cu Sony Alpha 77

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *