Eveniment lansare camere foto Sony in Romania

Cei de la Sony au ales sa-si lanseze cele mai noi camere foto intr-un decor pur romanesc, la Casa Seciu langa Ploiesti (pe Drumul Vinului). Pe langa scurtele reprize in care am degustat cateva vinuri de pe la noi sau niste preparate culinare delicioase (apreciate in aceeasi masura si de managementul de origine japoneza 😀 ), am avut destul timp sa ne imprietenim si cu noua gama de digitale (Alpha 65, Alpha 77, Nex-5N si Nex7). Configuratiile lor tehnice cred ca le-ati aflat deja dar le voi mai detalia si eu cat de curand. Personal am remarcat modelele Nex7 si Alpha 77, varfurile de gama, camere care au caracteristici tehnice deosebite si un comportament pe masura.

Cei de la Sony au incredere in viitorul camerelor foto cu obiective interschimbabile, fie ca sunt fara oglinda (mirroless) sau cu oglinda translucida. In Romania, ei au acaparat aproape 60% din piata camerelor fara oglinda, pe aceasta activand si Panasonic, Olympus sau Samsung. Din cate am mai aflat, cota de piata a acestui tip de camere in Asia reprezinta aproximativ 40% iar in Japonia peste 50%. In Europa, cota variaza intre 10 si 15% (din totalul camerelor vandute).

Nex-ul 5N va fi disponibil in Romania de la sfarsitul acestei luni, la un pret de aproximativ 3200 Lei, la pachet cu un obiectiv E 18-55mm. Nex 7 isi va face aparitia prin noiembrie in Romania, la un pret de aproximativ 7000 Lei, la pachet cu acelasi obiectiv.

Alpha 77 va sosi la sfarsitul lunii octombrie, la pachet cu un obiectiv DT18-55 avand un pret de 6300 Lei iar Alpha65, cu acelasi obiectiv, 4599 Lei, aceasta ajungand pe rafturile magazinelor  la sfarsitul acestei luni.

Cateva imagini de la eveniment, pe urmatoare pagina.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Eveniment lansare camere foto Sony in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *