Canon DR-C125 – Scaneaza-ma!

Sunt domenii de activitate in care prezenta unui scanner este impetuos necesara. Merg mai departe si imi exprim o parere: din orice firma, mai ales in aceste timpuri, nu ar trebui sa lipseasca un echipament cu aceasta functie. Orice document, fie ca este contract, factura, chitanta, ordin de achizitie sau de alta natura ar trebui tinut si in format electronic pentru a putea fi accesat mai rapid la nevoie, fara sa cauti in cine stie ce dosar, tinut cine stie pe unde. Le ai undeva, pe un server, frumos stocate si le accesati printr-o simpla cautare. Intr-o firma mica, cu un trafic de documente redus, este de ajuns si un simplu multifunctional pentru trecerea documentelor in format electronic.

In schimb, acolo unde sunt manevrate sute de documente zilnic, este nevoie de un echipament dedicat, care doar sa scaneze, sa scaneze si sa… scaneze. Am putea folosi un multifunctional. Sigur. Dar, daca acesta este ocupat cu printarea, nu putem accesa functia de scanare in acelasi timp. Deci, timpi morti, de asteptare. Nu este bine. Deci, logica ne indreapta catre un echipament unic, cu o singura functie, cea de scanare. Culmea, cei de la Canon ne ofera un astfel de echipament, in format A4, si anume modelul DR-C125.

Specificatii tehnice

Tip: Scaner de birou cu alimentare cu foi de hartie

Senzor: Senzor CMOS CIS cu 1 linie

Rezolutie Optica: 600 dpi

Viteza de scanare: Portret (A4) Alb-negru/tonuri de gri: 200/300 dpi – 25 ppm/50 ipm
Color: 200 dpi, 25 ppm/50 ipm; 300 dpi, 15 ppm/30 ipm

Scanare: Fata/Verso/Duplex

Specificatiile complete, aici.

Functionare si Utilizare

L-am utilizat si eu vreme de cateva zile si am fost impresionat de viteza cu care scaneaza documentele. Aproape instant. Nu am avut probleme nici la instalarea pachetelor software, nici in utilizare. Dupa o minima perioada de adaptare pentru aprofundarea echipamentelor software nu veti avea nici voi probleme in utilizare.

Atuurile sale principale, pe care le-am sesizat:

– Poate scana documente fata/verso, are duplex;

– Accepta documente in formate multiple, de la carti de vizita pana la documente lungi de 3 metri;

– Are alimentator pentru 30 de pagini;

– Este un scanner rapid;

– Scaneaza documente color;

– Este usor de utilizat, doar apasam pe butonul de pe el si se scaneaza in computer; fiind necesar ca software-ul CaptureOnTouch sa fie activ;

– Este compact, poate fi asezat fara probleme chiar si in spatii restranse;

– Pachetele software cu care vine sunt la fel de importante, cu ajutorul lor avem posibilitatea sa salvam documentele in diverse formate si sa facem chiar o recunoastere a caracterelor (OCR); La pachet sunt incluse CaptureOnTouch, Nuance eCopy PDF Pro Office,  Nuance PaperPort, Nuance OnmiPage si Presto! Cititor BizCard.

Reversul medaliei:

– Tipul de alimentare vertical nu este recomandat pentru scanarea documentelor foarte importante, vechi, usor de deteriorat (decizii juridice, acte legale etc);

– Rapiditatea se traduce si intr-o rezolutie mai mica a documentelor scanate;

– Nu este util celor care folosesc formate A3 sau mai mari.

– Nu este util celor care au nevoie de un scanner cu geam, ca la multifunctional, pentru scanarea unor pasaje dintr-o carte de exemplu.

Aflu cat de curand si un pret.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *