Cu mainile pe: Nikon 1 (in Romania)

Da, am trecut pentru cateva zeci de minute si pe la evenimentul Nikon – 4 Ani in Romania organizat de catre cei de la Skin. Acolo, gandul mi-a fost numai si numai la noua generatie de camere foto Nikon 1 pe care speram sa-mi pun, macar pentru cateva clipe, manutele mele delicate. 😀 Si, am fost norocos. Geo a fost extrem de dragut si ne-a lasat sa ne jucam cu ambele modele, J1 si V1.

In primul rand ca Nikon refuza sa le numeasca camere mirrorless. Pentru ei, acestea sunt un nou tip de camere, un alt sistem. Nu sunt targetate deloc catre utilizatorii profesionisti ci catre entuziasti, cei care isi doresc rezultate decente, foto si video, spre foarte bune de la o camera cu un body compact.

Mi-a placut simplitatea constructiei celor doua camere. Usor de purtat dar si de manevrat, fara prea multe butoane, minimalism atat la nivelul aspectului, designului, cat si din punct de vedere al utilizarii. Am utilizat pentru cateva momente modelul J1 si am remarcat autofocusul rapid atat la fotografiere dar mai ales la filmare. O sa va arat cateva exemple video si o sa remarcati si voi calitatea filmarilor.

Am facut si cateva fotografii care au iesit destul de bine tinand cont ca am folosit modul Auto iar conditiile de iluminare de acolo  erau destul de precare. Cu siguranta ca la lumina naturala, cu soare, ar iesi niste fotografii excelente. Exemplele foto, mai jos.

Pe de alta parte, in aceleasi conditii, am remarcat calitatea filmarii. Se vede excelent! Parca filmeaza mai bine decat o face la fotografiere. Nu ma credeti? Just Watch. O sa remarcati rapiditatea autofocusului, nivelul scazut de zgomot al imaginii precum si calitatea stabilizarii optice.

 

 
Voi reveni si cu alte filmari.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *