Asus VX7 Lamborghini – Una Bestia Nera!

VX7 Lamborghini, un nou laptop de gaming pe care cei de la Asus l-au adus si la noi in tara. Nu avem noi sosele demne de adevaratii bolizi Lamborghini dar la viteza de broadband stam foarte bine (pe locul doi in lume parca), asa ca nu exista tara mai potrivita in care VX7 sa-si dezlantuie bitii putere.

Primul Asus Lamborghini cu care am avut de-a face a fost modelul VX6, pe care l-am “pilotat” la IFA Berlin anul trecut. Un adevarat Diablo al netbook-urilor, cum ii ziceam pe vremea aia. Pe VX7, adevaratul Lamborghini, l-am vazut pentru prima oara la Computex, in Taipei. Mi-a placut cum arata, m-au incantat specificatiile lui.

Iata ca, la doar cateva luni si dupa ce a fost comercializat deja in Romania, l-am primit pentru cateva zile de circuit. Nu a fost un test de anduranta, asa cum as fi dorit; a trebuit sa ma multumesc numai cu o saptamana de utilizare.

Caracteristici Tehnice

Ecran: 15.6 inchi, rezolutie 1920×1080 pixeli

Procesor: Intel Core i7-2630QM la 2Ghz, Turbo Boost pana la 2.9 GHz

Memorie RAM: 16GB

Stocare: 2×500 GB

Placa Grafica: Nvidia GeForce GTX 460M

Conectica: 1xVGA, 1xHDMI, 2xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1xRJ45, Card Reader 8-in-1

Retea: Ethernet Gigabit, Wi-Fi N, Bluetooth 2.1

Unitate Optica: Da, combo Bluray

Dimensiuni: 40.2 x 30.9 x 5~5.79cm

Greutate: 3.82Kg

SO: Windows 7 Ultimate

Primele Impresii, Design

Impresioneaza inca de cand ii vezi cutia neagra in care este ambalat, rezistenta si grea, de calitate, asa cum numai obiectele de lux sunt tinute.

Apoi, dupa ce il scoti la lumina, vei constata asemanarile cu vestitii bolizi italieni. O transpunere aproape perfecta a unei sportive pe 4 roti intr-un laptop pe 4 nuclee. Linii taioase, agresive, aerodinamice, chiar si stopurile rosii ornamentale din spate sunt asemanatoare celor ale unui Lamborghini adevarat; toate elementele denota sportivitate, rapiditate sau, mai corect spus, putere de procesare superioara, gaming. Una Bestia Nera! Ca o paranteza: toti cei care l-au vazut se asteptau ca stopurile sa aiba si led-uri, sa fie luminate; din pacate nu este asa, aviz celor de la Asus.

Dintre elementele vizuale mai amintim de grilele cromate sau de sigla Automobili Lamborghini care iti capteaza atentia pe capac. Si nu in ultimul rand de faptul ca vopseaua de finisaj se aseamana celor utilizate la masini, un negru sidefat, care arata foarte bine.

Elemente de stil care iti iau ochii, te atrag, intocmai ca la adevaratele masini sport. Modelul care a parcat pe biroul meu, a fost finisat intr-un plastic lucios negru, modern, mai elegant, care isi poate gasi locul chiar si pe un birou mai cu pretentii. Sincer, as fi preferat modelul portocaliu, acesta culoare punandu-i parca si mai mult in valoare talentele sportive. Este o culoare mai tinereasca, mai apropiata de varstele celor care prefera gamingul. Si, pe plasticul negru, amprentele troneaza in toata splendoarea lor. Pe un portocaliu nu cred ca ar fi la fel de evidente.

Asemanarile cu masinile de lux nu se opresc doar la nivelul exteriorului. Atunci cand il deschidem, cand ii ridicam ecranul, este ca si cum am intra intr-o masina adevarata. Suprafata de sprijin a palmelor a fost acoperita cu un strat de piele, cu finisaje cusute manual, asemenea tapiteriei masinilor. Are rol ornamental dar si unul ergonomic, care sporeste confortul la utilizare.

Pe laterala din stanga sunt prezente unitatea optica si doua porturi USB 2.0.

Pe laterala frontala, in stanga, gasim slotul pentru carduri.

Pe cea dreapta sunt prezenti conectorii audio (casti si microfon), un port USB 2.0, unul USB 3.0, unul HDMI, portul VGA si conectorul pentru alimentare.

Sub ecran, de o parte si de alta a grilei speakerelor, avem: un buton pentru stabilirea modului de lucru (Quiet Office, Battery Saving, High Performance, Entertainment Mode), unul pentru tipul de vizualizare (Theater Mode, Soft Mode, Normal Mode, Gamma Correction), unul pentru activarea/dezactivarea iluminarii tastaturii si, de cealalta parte, butonul de Power. Butonul de langa cel de Power nu avea niciun rol, poate doar unul vizual.

Functionare si Utilizare

Cred ca, datorita dimensiunilor si greutatii deloc de negijat, imi veti impartasi parerea ca avem de-a face cu un laptop-desktop, un echipament care va parasi biroul extrem de rar. Personal, chiar daca mi-as permite sa achizitionez asa frumusete de laptop, nu m-as vedea cu el in rucsac in vacante sau prin metrou cand ma duc cu treburi cine stie pe unde. Are o greutate si dimensiuni care numai portabilitate nu inspira. Si, totusi, la baza este un portabil (adica laptop, notebook etc), astfel ca daca va incumetati, il puteti lua cu voi.

Locul lui este sa-si etaleze permanent formele si sa-si puna in valoare capacitatile hardware ca inlocuitor al unui desktop, avantajele fiind de la sine intelese.

Cred ca nu va indoiti ca are o putere de procesare de folos la orice activitate tip office pe care trebuie sa o prestati. Procesor Core i7 quad-core, 16GB RAM, placa grafica Nvidia GeForce GTX 460M, USB 3.0… De ajuns? Un laptop bun atat in plictisitoarele programe office, pe internet dar si la vizualizarea formatelor multimedia HD si, in plus, la editarea lor. Nu poate inlocui o statie de lucru grafica dar pe un amator sau un semi-profesionist ii va multumi cu capacitatile sale hardware. Mie mi-ar fi perfect un astfel de echipament, atat pentru editare foto cat si video, chiar si in programe mai avansate.

Office, multimedia, dar gaming, cum stam la capitolul gaming? Normal ca am instalat niste joculete pe el, chiar daca numai gamer nu ma pot numi eu: CoD Black Ops si Crysis 2. Acestea au functionat de minune cu setarile prezentate in galerie. Am remarcat faptul ca, in timpul jocurilor, laptopul nu a devenit zgomotos si parca nici nu s-a incins foarte tare.

Vis-a-vis de configuratie mai remarc capacitatea de stocare generoasa dar si prezenta tehnologiei 3.0, un suport mai rapid pentru transferul fisierelor noastre digitale. Sa nu uit de unitatea optica cu cititor de bluray.

Benchmark-uri

L-am testat si cu cele doua aplicatii de benchmarking pe care le utilizez constant, scorurile fiind destul de apropiate de cele ale modelului G74SX, diferenta dintre ele fiind data numai de placa video.

In 3DMark06 a obtinut nu mai putin de 14778 puncte.

In 3DMark Vantage, 7991 3D Marks.

Windex-ul are scor care depinde direct de performantele unitatii de stocare: 5.9. Daca se folosesc SSD-uri, acesta poate arata cu totul altfel iar bolidul se va misca si mai bine.

Hard disk-urile se comporta binisor dar totusi raman veriga slaba a bolidului.

Informatiile culese cu aplicatia CPUZ, mai sus.

Placii grafice nu-i reprosez decat ca as fi vrut sa fie un GTX 560M.

Autonomia

Sper ca nu va aveti pretentii de autonomie all-day-long de la pofticiosul asta micu’. La ce placa grafica are si la ce procesor, m-am mirat cand am obtinut 2 ore si 40 de minute de autonomie, in mod Quiet Office. In gaming, High Performance mode, aveti noroc daca obtineti macar jumatate din timpul pe care l-am amintit mai inainte.

Ecranul

15.6 inchi, rezolutie full HD. Mai e ceva de spus? Imagini clare, culori vibrante, unghi de vizualizare bunicel, o reala placere sa vizualizezi pe el.

Sistemul Audio

Fiind un sistem multimedia, de gaming chiar, un rol foarte important il are si sistemul audio incorporat. Chiar daca cei mai seriosi gameri vor utiliza un sistem audio mai performant, cu boxe externe, sau niste casti meseriase pentru a nu-i deranja pe cei din jur in toiul noptii, cel incorporat nu este deloc rau. Corect, au avut unde sa bage niste speakere mai acatarii, asa ca putem avea parte de un sound destul de puternic si la o calitate bunicica. Nu se compara cu cel de pe N55SF dar este superior altor tipuri de laptopuri.

Tastatura

Este iluminata, este mare, de tip chiclet, are bloc numeric, un suport de nota 10 pentru redactarea rapida si confortabila. Nu mai spun ca pielea care acopera restpad-ul asigura un suport confortabil pentru palmele noastre.

Touchpad

Touchpad-ul este destul de mare, generos si raspunde la atingerile cele mai fine. De altfel, asa si va recomand sa-l utilizati, atingandu-l fin. Daca apasati mai tare, veti sesiza o franare la deplasarea degetului pe suprafata lui. Oricum, va recomand un mouse cu aceeasi sigla, Lamborghini, mult mai util in jocuri.

Concluzii

Pro

– Configuratia puternica, buna atat pentru gaming cat si pentru treburi mai serioase

– Ecran cu rezolutie full HD

– Aspect dinamic, sportiv

– Capacitate de stocare generoasa

– Are USB 3.0

– Tastatura confortabila si iluminata

– Unitate optica cu reader bluray

Contra

– Este masiv si greu

– Pe carcasa lucioasa raman dizgratioasele amprente

– Pretul

Este o experienta interesanta sa ai un astfel de laptop in fata ta, pe birou, zi de zi. Iti poate fi de folos cam in orice tip de activitate electronica ai vrea sa desfasori, fie ca este pentru serviciu sau pentru divertismentul personal, are si aspectul care trebuie, are si caii putere necesari.

Pretul este unul pe masura calitatilor sale, in jurul a 9000 Lei.

Ramane doar o intrebare pe care le-o adresez reprezentantilor Asus:  pe cand si modelul portocaliu la noi?

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

4 thoughts on “Asus VX7 Lamborghini – Una Bestia Nera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *