SmartIT – Concurs de aplicatii web&mobile marca Playtech.ro

Vreau sa semnalez o initiativa foarte interesanta a celor de la Playtech.ro. Se numeste Smart IT si se doreste a fi cea mai ampla competitie de aplicatii web & mobile din Romania.

Practic, este un concurs dedicat tinerilor dezvoltatori, prin care acestia isi pot dovedi talentul si priceperea in crearea de solutii software dedicate smartphone-urilor. Competitia va include si alte concursuri-surpriza, propuse de companiile care o sustin, si va avea premii in valoare de peste 7.000 euro.

Startul concursului se va da in data de 17 octombrie 2011.  Participantii vor putea inscrie aplicatiile pe www.playtech.ro/smartit pana la data de 10 noiembrie 2011. Cele mai bune 10 aplicatii vor intra in finala si vor fi prezentate juriului si publicului cu ocazia Mesei
rotunde Smart IT, care se va desfasura pe 16 noiembrie.

In competitia Smart IT vor fi acceptate aplicatii dezvoltate de echipe de pana la 5 membri. Nu exista limitare privind suportul, orice platforma web & mobile fiind admisa in concurs. Conditia
principala pentru intrarea in Smart IT este ca aplicatiile sa nu fi fost facute publice pana la data de 17 octombrie 2011.

Aplicatiile software vor fi analizate in functie de originalitatea ideii, creativitate, modalitatea de implementare (design, performanta, experienta in utilizare), utilitate practica, impact potential.

Mentionam si implicarea unor companii importante, practic reprezentantii acestora facand parte din echipa de jurizare. Astfel, din juriul tehnic vor face parte experti din cadrul Microsoft, Kolectiv Studio, Research In Motion (RIM), Total Soft, Nokia, iar jurizarea non-tehnica va fi asigurata de talentatii bloggeri Cristi China Birta (Chinezu.eu), Cristi Dorombach (Piticu.ro), Dan Dragomir.

Sponsorii si partenerii Smart IT sunt: EuroGSM, Total Soft, Asus, Kolectiv Studio, Research In Motion (RIM) si Tribute.

Evenimentul se bucura de sustinerea bloggerilor Cristian China-Birta (chinezu.eu), Cristi Dorombach (piticu.ro), Dan Dragomir (dandragomir.biz), Bogdan Petre (Imidoresc.ro), Vali Birzoi (valiq.ro) si Sorin Rusi (sorin.rusi.ro).

Parteneri media: Realitatea.net, Chip, Paginademedia.ro, Lab501.ro, Regie Live, Stiinta si Tehnica, 9am.ro, Wall-Street.ro, Yuppy.ro, AdEvolution, Money.ro, Radio Lynx, Mobilissimo.ro, Money Express, Business Cover, LaptopNews.ro, ArenaIT.net, Ziua Veche, PCMHZ.ro, Cariereonline.ro, WASD.ro, Puterea, Organizatia Colegiul Studentesc din Electronicaƒ (OCSE), Liga Studentilor Facultatii de Automatica si Calculatoare (LSAC), Inventeaza.ro, Gadget.ro, PCnews, PC World, Computer World, PCforum.ro, AndroidLive.ro si PHPRomania.net.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *