Asus U36SD – Sfaturi

Interesanta si totusi ingrata noua tema a concursului Blogwars. Aceasta suna in felul urmator: “Tema de concurs NU se refera la vreun review, fiind vorba de un scurt exercițiu de imaginație și de … vânzări. Șeful companiei v-a delegat să îi găsiți un nou laptop. Este genul persoanei care călătorește des și vrea să rezolve aproape orice de oriunde. Ca finalist BLOGWARS, trebuie să îi recomandați modelul ASUS U36sd și să povestiți cum l-ați convins să îl cumpere. Următoarele aspecte țin de imaginația fiecăruia în parte: descrierea șefului și plasarea într-un domeniu de activitate, identificarea atuurilor lui U36sd și modul în care răspunde cerințelor primite de la viitorul cumpărător.

Hmmm, teoretic sunt ca pestele in apa. Nu de putine ori i-am ajutat pe sefii mei, pe prieteni, colegi sau diverse alte cunostinte sa-si aleaga echipamentul potrivit, de la televizoare, telefoane mobile, desktopuri, imprimante  si pana la laptopuri. Practic, imi este destul de greu sa descriu prin cuvinte potrivite situatia din tema. Hai sa vedem ce iese…

Atunci cand sfatul unui prieten este mai valoros decat orice prezentare de vanzari

Nea’ Gheorghe, cum ii ziceau colegii, conducea cu atentie limuzina neagra, cum o facea de altfel zi de zi. Era soferul Directorului General si acum il ducea catre o intalnire de afaceri. Arunca o privire fugitiva in oglinda retrovizoare catre pasagerul sau, sa vada daca totul este in ordine. Acesta era atent la ecranul mare al telefonului, citea preocupat ceva pe el.

In cateva minute, masina intra pe strada pe care se afla restaurantul Maxim, locul de intalnire comunicat de secretara. Opri incet, apoi privi in oglinda retrovizoare si zise: “Am ajuns Domnule.” Directorul, isi ridica preocupat privirea, se uita pe fereastra si incuviinta. “Da, aici este. Multumesc Nea’ Gheorghe. Parcheaza masina si asteapta-ma.”

Rapid, cu miscari sigure, Directorul a deschis portiera si a iesit, indreptandu-se cu pasi siguri catre intrarea restaurantului. Nea’ Gheorghe il privi intrand pe usa principala. Isi admira seful. Era trecut el de prima tinerete dar inca se tinea bine. Inalt, bine facut, facea sport in fiecare zi pentru a se mentine in forma. Doar el il ducea si il lua de la sala, sau de la terenul de tenis. Bravo lui isi rosti Nea’ Gheorghe in barba. Apoi porni masina catre locul de parcare.

“Bine ati venit Domnule Marinescu” rosti receptionera restaurantului. “Domnul Constantin va asteapta deja, a sosit acum cateva minute”. “Perfect” isi rosti in gand Directorul General, “Nu va dura mult timp intalnirea. Trebuie sa rezolv si problema cu transportul blocat in vama tot astazi.” Pasi in urma frumoasei receptionere, fara sa se lase influentat de formele apetisante ale tinerei. Aceasta il conduse catre Salonul de Aur, o mica si eleganta incapere in care il va intalni pe partenerul lor de afaceri, M. Constantin.

Receptionera deschise usa salonului si il invita inauntru. M.C. statea la masa si citea un ziar de business. Simti usa deschizandu-se si isi ridica privirea zambind. Se ridica, intinse mana si rosti: “Ai venit repede. Nu m-ai lasat sa termin articolul asta!”. “Buna Ziua si tie” M., ii zise in gluma Directorul in timp ce-i strangea cu putere mana. “Ceva interesant?” “Ceva ce mai poate astepta” sosi imediat raspunsul partenerului de discutie.

Se asezara amandoi la masa, foarte aproape unul de celalalt. Erau prieteni buni si, in plus, parteneri de afaceri. De fapt, prin intermediul afacerilor se cunoscusera si, in timp, descoperisera ca aveau multe lucruri in comun. Devenisera buni prieteni. “Draguta, te rog un pahar de vin alb” rosti Directorul catre chelnerita care intrase deja in micul salon. “Si mie unul” incuviinta M.C.,”Demisec? 73? Sauvignon?” “Da, excelenta alegere” zise Directorul.

Asteptara in liniste sa li se toarne vinul apoi Directorul relua discutia. “Deci, cum rezolvam cu aprovizionarea cu piese la Fabrica din Cluj?” “Stii ca sunt destul de presat cu intarzierea asta, nu mai avem timp sa asteptam.” M.C. ii raspunse: “Stai linistit, am rezolvat deja, TIR-urile sunt la incarcat si ar trebui ca in maxim o saptamana sa ajunga la Fabrica”. “Mai repede nu se poate, nu?” “Stii bine ca nu, sunt proceduri de urmat, apoi formele vamale, este minimum de timp necesar.” “Ok”, zise convins Directorul.

Domnul Marinescu relua discutia. “Si, proiectul pentru noul amplasament este gata?” “Normal dragul meu” raspunse M.C. “Mi l-ai trimis pe e-mail?” “Da.” “Stai putin, sa-l vad si eu pe mobil.” “Hai ma, fii serios, ce poti vedea pe un ecran atat de mic? Stai ca-ti dau laptopul meu.”

M.C. se apleca intr-o parte si trase din geanta de piele aflata la baza scaunului un laptop mic, subtire, care parea foarte usor. Directorul il privi interesat de micutul ultraportabil. “Cand ti l-ai luat pe asta? Parca aveai altul!”

“Acum doua saptamani, s-a stricat cel pe care il stii si a trebuit sa-mi cumpar repede altul. Usor, subtire, puternic si cu o autonomie decenta. Sa-l am tot timpul cu mine, am nevoie permanenta de o dracie din asta cu mine.” “Sunt sclavul lui!!?” zise M.C. razand cu putere. “Nu-mi spune…” incuviinta razand si Directorul. “Culmea, si eu caut unul, ala vechi nu prea mai face fata, a imbatranit. De aia sunt doar cu telefonul.” “Iti recomand cu placere modelul asta.” “Ce e?”
“Asus, Asus U36. Are doar 1.4 Kg greutate, ma tine cam 6 ore conectat la internet si deschide chiar si nenorocitele alea de excel-uri stufoase pe care le trimite Financiarul vostru.” “Da? Pai atunci e foarte bun. Si vad ca nu arata rau deloc, chiar imi place.” “Da, este si subtire, are si carcasa din aliaj de magneziu, rezistenta, pana acum sunt foarte multumit de el.” “Ok, o sa merg pe mana ta, am incredere. Hai sa trecem la ale noastre” rosti Directorul.

M.C. porni laptopul, ii conecta modemul 3G si activa VPN-ul prin care avea acces securizat la documentele necesare. “Uite aici…”

Trecusera aproape doua ore de cand cei doi parteneri de afaceri intrasera in restaurant. Nea’ Gheorghe chiar avusese timp pentru un pranz delicios. Avusese grija Directorul si de el. Acum il astepta in fata restaurantului, primise SMS-ul care il anunta ca va iesi. Imediat, Directorul se urca in limuzina. “Gata Nea’ Gheorghe. Sa-i dam drumul. Mergem la firma.” “S-a facut Domnule” ii raspunse batranul sofer. Apoi se asigura si intoarse masina. Directorul scoase mobilul, cauta un contact in lista si il apela. “Gata, am rezolvat tot.” “Si, rugaminte, cauta-l pe George de la IT, spune-i sa fie in 30 de minute la mine in birou. Multumesc.”

Ce ne spune autorul? Ca cei mai buni salesmani, cei mai buni ambasadori ai unui produs sunt chiar prietenii nostri sau persoanele in care avem incredere. Daca acestia sunt multumiti de acesta, il vor recomanda cu placere si caldura. Fiecare dintre noi, la orice nivel ierarhic sau social, avem incredere si apreciem parerile prietenilor, ne consultam permanent cu acestia.

Influentam si, in aceeasi masura, suntem influentati.

 


Atunci cand trebuie sa apelam la ajutor specializat

Mihai si-a lasat bicicleta in locul special amenajat si, cu rucsacul pe un umar, a pornit cu pasi repezi catre intrarea cladirii. A urcat pe scari pana la etajul 2, acolo unde se afla biroul sau, cel pe a carui usa scria “Departamentul IT”. Si-a scos laptopul din rucsac, l-a asezat pe birou, apoi l-a pornit. Apoi s-a dus sa-si prepare un ceai verde, viciul sau din fiecare dimineata. In cateva minute s-a intors, a asezat cu grija ceasca de ceai pe birou si isi mai privi inca o data cu admiratie laptopul cel nou. Un Asus U36 nou-nout, usor si pe care-l purta tot timpul cu el. La nevoie, se putea conecta de oriunde la servere pentru a rezolva problemele aparute sau doar pentru mentenanta. A sorbit cu pofta o gura de ceai cald, apoi a pornit Outlook-ul, pentru a-si verifica mailurile. Intre timp, a pornit si Messengerul. In timp ce verifica mailurile, o fereastra de messenger s-a deschis pe ecran. Era Cristina, Directoarea de la HR.

“Buna Mihai. Poti urca pana la mine, te rog? Vreau sa te rog ceva.”

“In cateva minute” i-a raspuns acesta. “Mai am cateva chestii de verificat.”

“Ok, multumesc frumos.” a venit si raspunsul Cristinei.

Dupa ce a terminat ce avea de facut, s-a ridicat si a plecat catre biroul Cristinei, aflat la etajul 7. In cateva minute a batut frumos la usa si a intrat. Cristina statea la birou si lucra ceva pe laptopul ei. A ridicat privirea si i-a zambit lui Mihai. “Asteapta putin te rog, trebuie sa dau mailul asta. Aseaza-te.” “No problemo!” ii raspunse Mihai asezandu-se in fata ei. O privi lucrand. Mai degraba o contempla lucrand. Cristina era o femeie frumoasa, o bruneta cu ochi mari, verzi, o reala placere sa o privesti. “Gata, am terminat” rosti Cristina ridicandu-si privirea catre el. “Mihai, vreau sa te rog ceva. Am nevoie de ajutorul tau de IT-ist”. “Cu mare placere Cristina, cu ce te pot ajuta?” “Vreau sa imi cumpar un laptop, personal, pentru acasa, dar pe care sa-l pot lua cu mine peste tot. Si, sa nu fie nici foarte scump. Sa fie usor, dragut si sa pot face cu el orice. Adica stii tu, excel-uri, word-uri, mail, internet sau sa ma mai uit la un film din cand in cand. Ce zici? Gasim asa ceva? Ieftin si bun?” “Cristina, stii ce parere am eu despre lucrurile ieftine si bune. Nu exista asa ceva” ii raspunse razand Mihai. “In schimb, putem gasi ceva decent ca pret si bun”. “Perfect” incuviinta Cristina. “Chiar am solutia perfecta pentru tine, pe care o utilizez personal de aproape o saptamana. Mi-a luat compania laptop nou!” “Nu e urat, nu?” “Nu Cristina, chiar deloc. Asteapta putin, ma duc sa-l aduc ca sa-l vezi. Sa te convingi singura.”

Mihai pleca imediat, a coborat, si-a luat laptopul de pe birou si, triumfator, intra inapoi in biroul Cristinei. “Ta-na-naaaaaa. Asta este scula” ii zise asezat intr-o pozitie teatrala Mihai, cu mainile intinse si laptopul deschis catre Cristina. Aceasta il privi cu interes, apoi il lua in maini. “Ce usor este” declara surprinsa. “Si ce subtire. Un Asus!!??” “U36SD” completa Mihai. “Si nu arata rau deloc, intr-adevar.” “Pot sa-l pornesc?” “Da, cum sa nu” ii raspunse Mihai. “Are procesor Intel i5, 4GB memorie RAM si o placa video tocmai buna pentru vizualizat filme. Poti sa te si joci pe el.” “Ma, nu ma lua pe mine cu chestii tehnice, ca pe o ureche imi intra si imediat imi iest pe cealalta. Stii la ce-mi trebuie mie. Merge bine?” “Cristina, de cand il folosesc, sunt foarte multumit de el.” “Perfect.” “Ce hard are?” “500GB” raspunse fara ezitare Mihai. “Destul de mare” spuse Cristina. “Da, ai loc sa pui o gramada fisiere pe el.” “A, uite, are si cititor de carduri SD” constata Cristina care analiza in continuare laptopul. “In concediu imi pot salva foarte usor fotografiile pe el.” “Da, asa este” incuviinta Mihai. “Imi place Mihai. Cat costa?” “Aproape 3400 lei era acum o saptamana. Nu cred ca s-a schimbat pretul intre timp.” “De unde l-ai luat?” “De pe koyos.ro” “Hahahaaa” rase cu putere Cristina. “Ce nume haios de magazin”. “Ok, pe asta il iau. Ma ajuti te rog sa fac comanda?”.

Va sugerez ca, de cate ori vreti sa cumparati un laptop, sa apelati la o persoana avizata si de incredere cu care sa va sfatuiti. Poate chiar la baiatul de la IT, ca doar el lucreaza toata ziua cu computere si nu cred ca va refuza sa va indrume.

Personal Stuff  –  Parerile si opiniile mele vis-a-vis de U36

Mai intai o sa va explic de ce-mi place modelul U36, de ce acest tip de laptop mi se pare potrivit. Si nu o spun doar asa, pentru concurs. Stiu ce vreau de la un astfel de echipament, folosesc unul asemanator zi de zi, ales pe baza acelorasi principii pe care le voi detalia in continuare.

Legat de experienta personala, recunosc ca am cunoscut modelul U36 inca de la prima generatie, atunci cand il numeam un atlet cu talie de manechin. Actualul model, U36SD, beneficiaza de avantajele unei puteri de procesare superioare, conferita de noua generatie de procesoare Intel Sandy Bridge. U36SD este un echipament care are cam toate atuurile pe care le caut la un laptop: ergonomie, portabilitate, putere de procesare superioara, pret accesibil si nu in ultimul rand, un aspect elegant, cu care nu-ti este rusine sa te afisezi chiar si la o intalnire de business  mai pretentioasa.

O sa explic cat pot de repede, fara sa va plictisesc, despre fiecare caracteristica de care am pomenit mai sus.

Pentru mine, ergonomia de lucru, inseamna sa-mi pot desfasura activitatea confortabil, fara stres, fara sa fiu “limitat” si obstructionat de caracteristicile lui fizice. Am spus-o in multe randuri, o mai spun inca o data. Diagonala ecranului lui U36, de 13.3 inchi, si rezolutia de 1366×768 pixeli asigura o vizualizare confortabila, pentru toate cele afisate, fie ca sunt fotografii, pagini de internet sau documente. In plus, dimensiunea ecranului, induce prezenta unei tastaturi generoase, cu taste normale, pe care poti redacta fara efort, confortabil (stiu ca m-am repetat).

Portabilitatea se traduce atat in dimensiuni si greutate usor de purtat dar si intr-o autonomie de tipul “all-day-long”. Din cate stiu eu, modelul U36, la vremea aparitiei lui era cel mai subtire laptop cu procesor la voltaj standard, doar 19mm avand in grosime. Si, cu o baterie cu 6 celule, are o greutate de numai 1.4 Kg. Pot spune ca este un echilibru aproape perfect intre ergonomia de lucru si portabilitate. Este un echipament pe care-l poti purta cu tine o zi intreaga aproape fara efort, fara sa-ti “rupa” spatele. O trasatura care il va face apreciat atat de catre femei dar si de catre barbati.

Si, modelul U36SD are o putere de procesare superioara. Este un adevarat Ultraportabil. Cu un procesor Intel Core i5 la 2.3 Ghz, 4GB memorie RAM si o placa grafica Nvidia GeForce GT520M mi-am desfasurat eficient toate activitatile digitale, de la cea de informare pe internet, la cea de blogging si pana la prelucrarea video la rezolutii full HD.

In plus, are un pret chiar decent pentru categoria din care face parte, aproximativ 3400 Lei pe www.koyos.ro, pret sub cel al concurentei. Si, nu in ultimul rand, arata chiar foarte bine, are un aspect elegant dar modern, “business like”. Intr-adevar il putem numi o arma de business (aproape) perfecta.

Cu riscul sa va fi plictisit deja, sper ca m-am facut cat de cat inteles. Sunt adeptul echipamentelor puternice si portabile si, daca as fi EU SEFUL din tema, cam acestea ar fi specificatiile si trasaturile pe care un “salesman” sau IT-istul de serviciu ar trebui sa le puna in valoare.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

11 thoughts on “Asus U36SD – Sfaturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *