Huawei vrea sa fie numarul 3 in 2015!

Huawei au anuntat ieri in Romania noua gama de smartphone-uri (formata din cinci modele: Honor, Vision, Sonic, X3 si Boulder) dar si tableta MediaPad, toate ruland pe Android. Dupa cum ne-au spus reprezentantii companiei, 3 sau 4 modele de smartphone-uri dar si tableta vor fi disponibile pe piata romaneasca pana de sarbatori.

Cu toata gama de terminale mobile, cei de la Huawei vor sa acapereze, pana la sfarsitul anului!!!, 6% din piata autohtona. Si, cireasa de pe tort, vor ca in anul 2015 sa fie in Top 3 pe piata telefoanelor mobile! In Q1 2011, Huawei a obtinut deja 9% din piata smartphone-urilor cu Android. Conform datelor furnizate, pe acelasi segment, Samsung ocupa locul 1 cu 29%, HTC locul 2 – cu 22% iar LG si Motorola impart impreuna locul 3, fiecare cu cate 12% din piata.

Cu gandul la podium, Huawei vor lansa telefoane si smartphone-uri in aproape toate formatele, majoritatea lor mai ieftine decat cele ale concurentei. Sincer sa fiu, unele dintre ele chiar seamana destul de bine cu cele ale competitorilor. Dar, se bazeaza si pe volum, au peste 30 de modele de telefoane la ora actuala si nu cred ca le-ar fi prea greu sa faca si mai multe. Pac, pac! 😀

Pentru viitor, cei de la Huawei au stabilit deja cateva directii importante. Vor implementa tehnologia NFC in unele terminale, vor incerca sa creasca dimensiunea ecranului unui smartphone ieftin pana la 4 inchi, vor lansa anul viitor terminale compatibile LTE si nu vor abandona ideea smartphone-urilor Dual SIM, din contra. Si inca ceva, la fel de important. Au realizat ca europenii nu cauta neaparat un telefon ieftin ci unul care arata bine, care are un anumit standard al finisajelor. Asa ca, acum au un centru de design si cercetare la Stockholm, in Suedia, in care vor crea terminale pe gustul europenilor.

Sa va spun cateva cuvinte despre cele mai interesante device-uri pe care le-am vazut acolo.

Vision are un ecran de 3.7 inchi, ruleaza pe platforma Android 2.3 Gingerbread si este echipat cu un procesor MSM 8255 la 1 Ghz. Telefonul poate inregistra clipuri video la 720p, iar camera acestuia permite realizarea de fotografii la o rezolutie de 5 megapixeli. Noul smartphone are incorporate LED flash, Bluetooth v2.1 cu A2DP, conexiune la Internet WiFi 802.11b/g/n/ si dispune de HUAWEI Cloud, un impresionant spatiu de stocare „in the cloud” cu o capacitate de pana la 160 GB.

Un alt model lansat este HUAWEI Honor, care ruleaza pe plaforma Android 2.3.5 Gingerbread si care vine cu un ecran HD capacitiv de 4 inchi. Acesta este dotat cu o baterie de 1.900 MAh, astfel ca, teoretic, sta foarte bine la capitolul autonomie. Mai amintim si de procesorul la 1.4 GHz, camera HDR de 8 megapixeli, grosimea de doar 10.9 mm si greutatea de 140 grame.

Mi-a placut foarte tare modelul Huawei-Discovery Expedition, un telefon rezistent la apa, la praf precum si la socuri. Acesta mai include un GPS, o busola, un senzor G si se poate conecta la retelele sociale Facebook si Twitter.

Tableta MediaPad este un device compact, cu un ecran de 7 inchi, si este echipata cu sistemul de operare Android 3.2 Honeycomb, un procesor dual core 1.2 GHz Qualcomm. Nu-i lipsesc modulul HSPA+, cu pana la 14.4 Mb/sec, sau WiFi-ul 802.11b/g/n. Are o greutate de numai 380 de grame.

Modelele lansate vor fi disponibile spre comercializare la inceputul anului 2012, la preturi cuprinse intre 100 euro si 400 euro.

Pe aceeasi tema mai gasiti informatii la: Alex Radescu, BusinessCover.ro, gadget.ro.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Huawei vrea sa fie numarul 3 in 2015!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *