Windows 8 va depasi iOS?

O declaratie surprinzatoare din partea CEO-ului Asus, Jerry Shen. Conform celor de la Digitimes, el se arata optimist in privinta tabletelor cu Windows 8, un sistem de operare despre care crede ca va schimba aceasta piata si va pune Microsoft pe primul loc. Adica, din spusele lui Jerry, tabletele cu Windows 8 vor depasi in vanzari iPad-ul.

Nu stiu daca va fi chiar asa, vom vedea. Windows-ul este un sistem de operare mult prea complex pentru utilizarea pe o tableta, nu toata lumea are nevoie de toate facilitatile lui in conditii de portabilitate. Nu toata lumea va dori sa plateasca suplimentar pentru sistemul de operare doar pentru a naviga pe internet, pentru verificarea e-mail-ului sau a pentru a viziona filme. Asta poti face si cu Android-ul, un SO mai ieftin.

Si, din cate tablete cu Windows am vazut pana acum, niciuna nu a atins dimensiunile compacte ale tabletelor cu Android sau pe cele ale iPad-ului. Inca sunt mai groase si mai grele, deci mai este de lucru si la acest aspect.

Printre altele, Jerry a mai declarat ca Asus va atinge, pana la sfarsitul anului, cifra de 1.8 milione de tablete livrate, in ciuda problemelor de productie de la inceputul verii.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Windows 8 va depasi iOS?

 • November 1, 2011 at 10:29 am
  Permalink

  Vezi ca in poza e Jonney, chairman, nu Jerry ­čÖé
  Si nu cred ca Windows 8 va depasi pe nimeni, nu isi va gasi loc decat in business.

  Reply
  • November 1, 2011 at 11:31 am
   Permalink

   da, ai dreptate; in ambele afirmatii. M-au indus in eroare aia de la Electronista.
   Si eu cred ca Windows 8 isi va gasi locul tot in mediile enterprise.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *