Japonezii au acum cel mai puternic Supercomputer

Era randul japonezilor sa revina la putere, nu? Acum, ei se lauda cu cel mai cel supercomputer din lume, unul care a depasit bariera de 10 petaflops, adica 10 cvadrilioane de operatii pe secunda!!! Supercomputerul se numeste “K Computer” si a fost construit de Fujitsu intr-un laborator guvernamental. Acesta ocupa nu mai putin de 864 rack-uri de servere si are 88.000 de procesoare Fujtsu SPARC64 VIIIfx interconectate. Proiectul a costat 1.2 miliarde de dolari.

Ultimul supercomputer despre care stiam era cel al chinezilor care ajunsese la 2.5 petaflops. Tehnologia nu se va opri aici. Se pare ca IBM deja pregateste un supercomputer de 20 petaflops. Zvonurile duc chiar spre cele de 10 ori mai puternice decat “K Computer”, de care vom auzi peste vreo 6-7 ani.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *