Cu mainile pe: Panasonic Lumix GX1

Astazi, la invitatia celor de la Panasonic si f64.ro am avut prilejul unei scurte intalniri cu recent lansata Panasonic Lumix GX1. GX1 este tot o camera in format Micro 4/3, are un senzor Live MOS de 16 Megapixeli, procesor Venus Engine, sistem de focalizare Light AF, viteza de fotografiere in rafala de 4.2 cps, sensibilitate ISO intre 160 si 12800, un ecran tactil de 3 inchi si filmare la rezolutii full HD in format AVCHD.

Pe viu, daca ma pot exprima asa, mi-a placut foarte tare cum arata. Constructie eleganta, moderna dar cu un usor aspect retro, asa cum imi place mie. Materiale de calitate, un corp un pic mai mare decat al GF3-ului dar totusi usor de purtat si de manevrat. Are “papuc” pentru conectarea unui blitz sau a unui vizor electronic. Recunosc ca m-a atras mai tare modelul argintiu.

Am facut cateva fotografii cu ea, chiar si cateva scurte videoclipuri. Am remarcat faptul ca focalizeaza repede si precis, un atuu pentru cei care vor sa surprinda imediat o scena. Focalizarea in timpul filmarii a fost destul de precisa. Ce sa mai, chiar si dupa un atat de scurt rendez-vous, mi-a lasat o impresie placuta.

Si, sa nu uit ceva. Acum, la o camera Panasonic, aveti la dispozitie si efecte creative de genul Miniature sau ToyCamera. De-abia astept sa ma joc cu ele.

Va fi pe piata inainte de sarbatorile de iarna la un pret de aproximativ 3800 Lei, mai intai la f64.ro cred.

Pe urmatoarea pagina aveti si o mica galerie foto. Revin cat de curand si cu exemple foto-video.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Cu mainile pe: Panasonic Lumix GX1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *