Close-up si ultra-wide cu Panasonic GX1

V-am spus ca am butonat noua camera mirrorless a celor de la Panasonic, nu? Despre GX1 este vorba. Acum cateva zile am vazut-o in showroom-ul celor de la f64.ro, la vanzare urmand sa apara pe la mijlocul lunii decembrie.

Bineinteles ca i-am rugat pe cei de la Panasonic sa ma lase sa fac cateva fotografii acolo. Cu incuviintarea lor am pornit prin showroom-ul f64.ro la vanatoare de subiecte fotografice. Imi plac foarte tare noile standuri de acolo, asa ca am facut mai mult fotografii tip close-up, cu jucariile Lego sau alte masinute pe care le-am vazut pe acolo.

Impreuna cu obiectivul 14-42mm HD, s-a descurcat minunat la acest tip de fotografiere. Chiar si in conditiile de iluminare de acolo, nivelul de zgomot este tinut la minim iar fotografiile sunt clare, bine focusate, cu o paleta de culori vibranta. Ce sa mai zic de diafragma de f/3.5? Observati si voi campul ingust de focalizate, efectul fiind pe masura. Cred ca ar iesi niste portrete foarte misto cu acest obiectiv.

Cateva exemple, pe urmatoarea pagina. Si, inca cate exemple realizate cu un super meserias obiectiv ultra-wide, 7-14mm f/4.

Si, acum fotografiile realizate cu obiectivul ultra-wide, care m-a incantat, pur si simplu. Este clar, are si un pret pe masura, aproximativ 1000 Euro. Am inteles ca, in general, este preferat de catre cei care filmeaza cu camerele video cu obiective interschimbabile de la Panasonic.

Deci, Panasonic GX1 rules! Me like it!

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *