HotSpot Internetics vazut din ultimul rand

Am trecut asta seara si pe la evenimentul HotSpot Internetics desfasurat undeva, intr-un local din Floreasca. Eram curios ce se intampla acolo, mai ales ca subiectele puse in discutie pareau interesante. Destul de multa lume, cu mult chiar peste numarul de locuri. Cu mult peste asteptarile organizatorilor. Poate, la urmatorul eveniment vor alege totusi un local mai generos. 😀

Ajuns pe undeva pe la ora 7, am apucat un loc pe unul din randurile de spate. Norocul meu, mai putin norocoase fiind cele 100 de persoane care au stat in picioare. Pe de alta parte, am remarcat atentia de care se bucura un astfel de eveniment; comunitatea online este numeroasa, dovada fiind numarul celor prezenti acolo. Majoritatea lor tineri, mult mai tineri decat mine. Pe de alta pare si din pacate, am remarcat ca aproape trei sferturi dintre cei acestia au venit mai mult pentru socializare decat sa-i asculte pe cei “de pe scena”.

Deci, subiectele, v-am ramas dator cu ele: primul – Aplicatii mobile cu focus pe Android, al doilea –  Imagine personala construita in online discutata offline. Pentru mine, chiar interesante.

La primul “panel” au discutat si prezentat Sorin Manea de la Samsung Romania, Bobby Voicu, Mugur Patrascu, Razvan Baciu, Dan Virtopeanu si Dragos Novac. S-a discutat despre importanta prezentei companiilor in mediul online, un pic despre smartphone-uri si mai mult despre campania Redescopera Romania sustinuta de catre cei de la Petrom. Nu cred ca s-au tras concluzii importante. Am remarcat insa amploarea campaniei Redescopera Romania dar si faptul ca a ramas ceva in urma ei. Voi cauta aplicatia cu pricina in Android Market cat curand. Cei de la Samsung au profitat de aceasta ocazie pentru a prezenta in Romania si noul Galaxy Note, un telefon-tableta foarte interesant si de la care au asteptari mari in materie de vanzari.

Personal, mi-a placut mai tare cea de-a doua parte, cea in care s-a discutat despre “Imaginea personala in online”. Speakeri au fost Cristian Manafu, Cristina Bazavan, Bogdana Butnar pe care amvazut-o prima data in persoana, Dragos Novac si BTO. Am descoperit un Manafu haios, care mananca biscuiti si se vrea placut de toata lumea, o Cristina Bazavan mai retinuta si mai timida decat este pe blogul ei si o Bogdana Butnar cu picioarele pe pamant, care nu amesteca blogging-ul si imaginea online cu viata personala sau cu compania a carei angajata este (Google).

Cam asa am vazut eu, din ultimul rand, evenimentul HotSpot Internetics. Un eveniment agreabil, poate prea sociabil pentru un ursuz ca mine. Si inca ceva, un ceva care m-a enervat foarte tare. Nu mi-a placut faptul ca s-a ales un local in care se fumeaza. Nu stiu, inca o data, poate sunt prea ursuz. Dar fumul de tigara din jurul meu m-a facut, nu de putine ori, sa ma gandesc sa-mi iau lucrurile si sa plec. Numai discutiile interesante purtate de catre vorbitori m-au tinut pe loc.

Cateva imagini, surprinse din ultimul rand, in continuare.

Acelasi eveniment vazut din primul rand, de catre Dan.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “HotSpot Internetics vazut din ultimul rand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *